vista taskbar question

Perris Calderon

dealer
Staff member
Political Access
Joined
24 Jan 2002
Messages
12,374
so I think I finally found out my vista problem, there is a bios flash that addresses some batery and fan issues with this laptop, this might do the trick, so far it's been a few days and no freezing or blue screens

that's another thread, I picked up a new laptop for traveling, this one has 3 gigs of memory, is REALLY fast and, the fastest smoothest computer I've used to date, butter smooth

now for the question, the taskbar has a cool version of that mac taskbar where my icons get big and a mini version of what the tab is, it's really cool

is this an option I can enable on my old vista laptop?
 

Perris Calderon

dealer
Staff member
Political Access
Joined
24 Jan 2002
Messages
12,374
Is it possible that it has ObjectDock installed? This is a program available from StarDock http://www.stardock.com/products/objectdock
I think I found it, it's in the properties applet of the start menue, I in the task bar tab it's "show windows previews"

I can't be certain that's the feature though, for two reasons;

first, on my original visat box the option is grayed out, does anyone know what that is and how to I get the option available?

and second, the option is not cheched in my second vista so I don't know what's gonna happen when I check it and reboot

these are both media center home vista versions
 

Dark Atheist

OSNN Veteran Addict
Political Access
Joined
8 Apr 2003
Messages
6,376
show previews will do just that show you a little preview of what ever you are running in a little window when you hover over the bar at the bottom of the screen, think its an aero feature and if the card isn't up to it it wont allow you to do it
 

Perris Calderon

dealer
Staff member
Political Access
Joined
24 Jan 2002
Messages
12,374
show previews will do just that show you a little preview of what ever you are running in a little window when you hover over the bar at the bottom of the screen, think its an aero feature and if the card isn't up to it it wont allow you to do it


my second box doesn't have aero and I'm pretty sure my first box has a pretty good vido card

will check under performance for a performance/visual option
 

DwarfData

OSNN Addict
Joined
4 Feb 2004
Messages
135
Perris,

Can you get a screenshot from your machine with the taskbar so we can see what you mean.
 

Perris Calderon

dealer
Staff member
Political Access
Joined
24 Jan 2002
Messages
12,374
show previews will do just that show you a little preview of what ever you are running in a little window when you hover over the bar at the bottom of the screen, think its an aero feature and if the card isn't up to it it wont allow you to do it

the card is a nvidia geforce 6150...is this a good card?...is it capable of this feature?

I just went to performance and all visual options are already checked so there's nothing in there for me to turn on
 

Perris Calderon

dealer
Staff member
Political Access
Joined
24 Jan 2002
Messages
12,374
Perris,

Can you get a screenshot from your machine with the taskbar so we can see what you mean.

here ya go

you'll see bookmarks launched on the desktop, then you see a mini bookmark just above the taskbar as I hover over the tab
 

Attachments

  • taskbar thingy.jpg
    taskbar thingy.jpg
    110 KB · Views: 484

Dark Atheist

OSNN Veteran Addict
Political Access
Joined
8 Apr 2003
Messages
6,376
puzzling, isnt there an option in the control panel for windows to test the pc to see what it can or cant do ?
 

unknownsoul

OSNN Senior Addict
Joined
14 Jan 2004
Messages
604
I have vista business on my compy at work, and it doesn't allow that option to be checked, but on my lappy I have vista home premium and it allows it even without the areo gui running. my laptops is one of those hp 'vista compatible' laptops that can't run the new gui.
 

Perris Calderon

dealer
Staff member
Political Access
Joined
24 Jan 2002
Messages
12,374
so I think I finally found out my vista problem, there is a bios flash that addresses some batery and fan issues with this laptop, this might do the trick, so far it's been a few days and no freezing or blue screens

that's another thread, I picked up a new laptop for traveling, this one has 3 gigs of memory, is REALLY fast and, the fastest smoothest computer I've used to date, butter smooth

now for the question, the taskbar has a cool version of that mac taskbar where my icons get big and a mini version of what the tab is, it's really cool

is this an option I can enable on my old vista laptop?

I guess it wasn't avaiable because I wasn't in the vista theme, I have the feature going now

sadly, my bios upgrade did not fix my bluescreen problem, am sending the box back next week
 

LeeJend

OSNN Veteran Addict
Joined
25 Jan 2003
Messages
5,291
I guess it wasn't avaiable because I wasn't in the vista theme, I have the feature going now

sadly, my bios upgrade did not fix my bluescreen problem, am sending the box back next week

My memory is going. Is the blue screen recent or have you had it since you got the box? The reason I ask is the SP RC totally cratered my laptop, blue screen after 20 seconds on every boot. I had to uninstall it. So if you installed the SP RC it could bethe culprit.
 

Perris Calderon

dealer
Staff member
Political Access
Joined
24 Jan 2002
Messages
12,374
My memory is going. Is the blue screen recent or have you had it since you got the box? The reason I ask is the SP RC totally cratered my laptop, blue screen after 20 seconds on every boot. I had to uninstall it. So if you installed the SP RC it could bethe culprit.
mine's been bad since day one
 
Last edited:

LeeJend

OSNN Veteran Addict
Joined
25 Jan 2003
Messages
5,291
Tried the SP RC? Not that I recommend it after my experiece. It can be fairly easily removed if it makes things worse.
 

Perris Calderon

dealer
Staff member
Political Access
Joined
24 Jan 2002
Messages
12,374
Tried the SP RC? Not that I recommend it after my experiece. It can be fairly easily removed if it makes things worse.
it's still loading, I ususally don't install any sp's for a few weeks after they're released
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.
Terrahertz wrote on Electronic Punk's profile.
Yo fellas!
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Where are you buddy?
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Hey EP! All good with me, applying for Microsoft MVP right now, should have done this a while ago.

Notifications don't work, I only found your response by coming back to hunt up some threads, if you want, give me your email address so we can keep in touch easier!
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
EP, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there!

Forum statistics

Threads
61,997
Messages
673,411
Members
5,590
Latest member
AntonioPR