Vista Media Center Issue

zeke_mo

(value not set)
Staff member
Political Access
Joined
25 Aug 2004
Messages
1,991
For some reason when I close Tomb Raider Anniversary, or Age of Empires III it opens the Media center in Vista(Home Pre 64bit) has anybody ran into this issue yet or is my install of vista completely foobar?
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Political Access
Joined
12 Apr 2002
Messages
14,905
Interesting.

Don't have either of those games but Media Center only opens when I click on the icon for it or, I press the TV button on my remote (and it looks LOVELY :D )

Any other peculiarities you may have noticed?
 

zeke_mo

(value not set)
Staff member
Political Access
Joined
25 Aug 2004
Messages
1,991
Ha! Where should I start :p.


Explorer randomly stops working, I get a BSOD about a bad memory pool or something, and my computer freezes when it goes into standby. Oh, and when I kick my computer it doesnt say owie anymore
 

saeltmarae2k

OSNN Addict
Joined
2 Jun 2004
Messages
73
Ha! Where should I start :p.


Explorer randomly stops working, I get a BSOD about a bad memory pool or something, and my computer freezes when it goes into standby. Oh, and when I kick my computer it doesnt say owie anymore


Wow that really sucks. I've been running Ultimate for a couple of months now with 0 problems. Do you have much installed? How hard would it be for you to start over?
 

Tuffgong4

The Donger Need Food!!!!
Political Access
Joined
21 Jun 2002
Messages
2,465
are you running anything on your computer like Transcode360 to watch divx movies? I ran into a very random and strange problem where when I would go to open my media center and start a movie or tv show (I don't use this software I'm about to mention anymore *shudders*) windows one care would open and make me turn my phishing filter back on. I've since uninstalled One Care *shudders again* and haven't had that same problem since.

Just wondering if there are any symptoms like that.

Have you tried using a different xbox 360 controller, there may be some interference that is acting as if it's pushing the media center button.

I use a logitech harmony with my components and media center seems to be ok now.
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Political Access
Joined
12 Apr 2002
Messages
14,905
Ha! Where should I start :p.


Explorer randomly stops working, I get a BSOD about a bad memory pool or something, and my computer freezes when it goes into standby. Oh, and when I kick my computer it doesnt say owie anymore

What hardware setup are you running?

:)
 

drz01

Weekend DJ
Joined
19 Mar 2004
Messages
527
Running vista on 2 machines (ultimate on desktop home premium on laptop) only problem is with some old plugins for photoshop and sharing of drives....
 

zeke_mo

(value not set)
Staff member
Political Access
Joined
25 Aug 2004
Messages
1,991
are you running anything on your computer like Transcode360 to watch divx movies? I ran into a very random and strange problem where when I would go to open my media center and start a movie or tv show (I don't use this software I'm about to mention anymore *shudders*) windows one care would open and make me turn my phishing filter back on. I've since uninstalled One Care *shudders again* and haven't had that same problem since.

Just wondering if there are any symptoms like that.

Have you tried using a different xbox 360 controller, there may be some interference that is acting as if it's pushing the media center button.

I use a logitech harmony with my components and media center seems to be ok now.

The games that I play all use .bik videos, I wonder if that is triggering the media center to start
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Political Access
Joined
12 Apr 2002
Messages
14,905
Also, I wonder about the video card drivers and Vista.
 

zeke_mo

(value not set)
Staff member
Political Access
Joined
25 Aug 2004
Messages
1,991
Im using the latest nvidia drivers and I even used driver cleaner before I installed them
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Political Access
Joined
12 Apr 2002
Messages
14,905
Understood.

My point was that there are some minor quirks with Nvidia drivers under Vista still, at least from what I have seen on the NvNews forums.

I wonder if this might be causing a glitch?

I would certainly fill out a bug report to Microsoft either way.

Do you have a way to run a .bik video independent of the games they are in?

If so, you can try and duplicate the issue.

And are you using no-cd patches on your games?
 

carlos439

OSNN One Post Wonder
Joined
29 May 2007
Messages
1
what i do when my pc becomes stupid:

1. Back up important things.

2. Format pc, and install vista again
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.
Terrahertz wrote on Electronic Punk's profile.
Yo fellas!
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Where are you buddy?
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Hey EP! All good with me, applying for Microsoft MVP right now, should have done this a while ago.

Notifications don't work, I only found your response by coming back to hunt up some threads, if you want, give me your email address so we can keep in touch easier!
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
EP, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there!

Forum statistics

Threads
61,997
Messages
673,411
Members
5,591
Latest member
nodee