SATA/RAID Drive Recognition problems

R

RogerPhillis

Guest
#1
Having had SATA recognition problems involving a non RAID installation set up for some time(it is currently disconnected)
I have come across the following :
Have a look at support.microsoft.com/?id=3141859.
This explains the 2 main errors of

1) "Set up could not find any hard disk drives installed on your systems"
2)Error ....Stop ox0000007B Inaccessible _boot_device.

Error 2 being my problem.
Have not tried it yet but symptoms fit.
Im sure others must have had the same problem.
Hope it helps
 
V

Vector_One

Guest
#3
Sorry if this is an insulting question, but you did install the drivers for your SATA controller, right?

If you did, then you also sometimes need to set your BIOS for "SATA boot", otherwise it'll only look on the IDE channel.
 
R

RogerPhillis

Guest
#4
Yes..... having loaded hard drives for many years, all procedures were followed involving F6/Bootorder/boot sequence./loading correct drivers on install etc.
As you can see from the web page........even that does not always work
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,971
Messages
673,300
Members
89,016
Latest member
Poseeut