• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

New System

R

renakuajo

Guest
#1
I have this question (hope its not a silly one!!)

I have this board abit kt7a, i put an ahtlon 1.4. it has nothing else except for an agp video card, i havent put any drives just the cpu and ram. Can i plug a monitor to it to see if it boot? or do i need to put a HD first???? Cause i just wanna tested to enter the bios is that possible???
 

brodie

OSNN Addict
#5
should work, are the power lights on case showing? if not check you've plugged power supply in correctly to m/board. also make sure keyboard is plugged in correctly and that monitor is plugged in and turned on, sounds silly but sometime we miss the obvious!!
 
R

renakuajo

Guest
#6
ok.......the board its atx so the power suplly goes only in one way but i will check to see if its no plugin correctly........the lights of the case are showing, hd lights no cause aint any drive on it not even a floopy.......so the only light showing is the power.......keyboard is plug (doesnt have mouse...can that be it?) monitor is plug correctly that was the first thing i check...........i'm gonna eat and take a shower and will check again....
 

brodie

OSNN Addict
#7
shouldn't be the lack of mouse, but may be worth a try. do you get anything at all on monitor? have you checked monitor on another system to make sure it is ok?
 
R

renakuajo

Guest
#8
no i dont get anything in the monitor, the monitor is ok cause its used in other pc that i have........the pc have a speaker and it doesnt make any sound either......dont make any beeps
 

brodie

OSNN Addict
#9
ok, if monitor works etc then it may be that you haven't connected the pin wires for power LED, reset LED etc correctly, check manual if you have it to see that these are all ok.

are you sure m/board and CPU are ok?

just stabbing in dark here, can to hard to sort without system in front of you!
 
R

renakuajo

Guest
#10
cpu is new, board is not new but it was workin, the cpu fan works so the board is getting electricity

the pin wires....mmmm i need to check that ihavent do it yet in fact i forgot about them LOL

i think i will do it but tomorrow cause is night here and i dont have good light......and i have to go out to pick up wife at work......hope i didn broke the cpu while iwas intalling the fan.........i didnt think thats the case thats gonna be the last thing i will check if nothing else works......damn it LOL


oh i forgot something.......the case i bought has a front panel w/usb.......i connect the cables to it but that connection was the one i wasnt sure if i did correctly......can that be it??? anyway i will disconnect those also to see what happens.....damn i love this board and i want it to work
 

SickBoi

Kicker of Elves
#13
I built a system for my g/f with a KT7A.. it wouldn't post at all unless you had a 3 pin cpu fan connection in fan1 slot..and also make sure your mouse port isn't all mangled in the case..
 
R

renakuajo

Guest
#14
SickBoi

i have a cpu fan in fan1 slot (workin).......mouse port is ok, in fact i havent attach a mouse yet
 
R

renakuajo

Guest
#19
you know what i just notice??? i have the ram stick put in dimm3 instead of dimm number 1.......
 
R

renakuajo

Guest
#20
damn havent had any luck so far........check everything still cant see bios or anythinh in the monitor
 

Members online

Latest posts

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,962
Messages
673,240
Members
89,017
Latest member
loxioalix