• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

DNS or AD error.....?

fixitchris

OSNN Junior Addict
#1
I am getting the following error on many workstations. It looks like the path is invalid to the ldap server (ldap/dc2.domain.com/domain.com@domain.com.). Where is this path pulled from?

should be: ldap/dc2.domain.com ???

Event Type: Warning
Event Source: LSASRV
Event Category: SPNEGO (Negotiator)
Event ID: 40961
Date: 5/23/2007
Time: 4:41:38 AM
User: N/A
Computer: xpstation
Description:
The Security System could not establish a secured connection with the server ldap/dc2.domain.com/domain.com@domain.com. No authentication protocol was available.
 

fitz

Woah.. I'm still here?
Staff member
Political User
#2
I'm assuming this is an XP machine (since the computer name is listed as xpstation).

My first question is was this machine created from an image (ie: ghost or other such disk imaging utility)?

Have you tried removing the computer from the domain, resetting the computer account, and readding the computer to the domain?
 

fixitchris

OSNN Junior Addict
#3
No it is a regular install. This is happening on many xp workstations. There is a 1030 event as well. I have not re-added the workstations.
 

fitz

Woah.. I'm still here?
Staff member
Political User
#4
Couple things to check:

Is your dns setup correctly? Both in the DHCP scope (assuming you are using DHCP) as well as on the domain controllers. DNS should point to Active Directory DNS

What OS are your domain controllers running? If your DC's are win2k, have you updated all DC's to SP4?

Are you using IPSec to secure traffic?
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,961
Messages
673,239
Members
89,014
Latest member
sanoravies