• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Unreal and anope

S

Spock7291

Guest
#1
Sorry you games players, I'm refering to the Unreal IRC software. ;)

I have recently changed my chatroom from ratbox to Unreal3.2-beta18 and am trying to install the anope1.4.26 services.

For some reason the services will not connect. Since you seem to have aquired a chatroom, I thought I would ask in here to see if there is anyone available who can help me troubleshoot where I went wrong ...
 
S

Spock7291

Guest
#3
[Oct 30 12:49:48.595844 2003] debug: Received: : irc.pctalk.info NOTICE AUTH :*** Checking ident...
[Oct 30 12:49:48.596010 2003] unknown message from server :) irc.pctalk.info NOTICE AUTH :*** Checking ident...)
[Oct 30 12:49:48.596392 2003] debug: Received: : irc.pctalk.info NOTICE AUTH :*** Couldn't resolve your hostname; using your IP address instead
[Oct 30 12:49:48.596578 2003] unknown message from server :) irc.pctalk.info NOTICE AUTH :*** Couldn't resolve your hostname; using your IP address instead)
[Oct 30 12:49:48.596907 2003] debug: Received: : irc.pctalk.info NOTICE AUTH :*** Received identd response
[Oct 30 12:49:48.597062 2003] unknown message from server :) irc.pctalk.info NOTICE AUTH :*** Received identd response)
[Oct 30 12:49:48.597490 2003] debug: Received: ERROR :Link denied (Authentication failed) [viningc@69.50.166.15.3391]
[Oct 30 12:49:48.597595 2003] unknown message from server (ERROR :Link denied (Authentication failed) [viningc@69.50.166.15.3391])
[Oct 30 12:49:48.598033 2003] debug: Received: ERROR :Closing Link: [69.50.166.15] (Link denied (Authentication failed))
[Oct 30 12:49:48.598299 2003] unknown message from server (ERROR :Closing Link: [69.50.166.15] (Link denied (Authentication failed)))
[Oct 30 12:49:48.598494 2003] Read error from server: Connection reset by peer
[Oct 30 12:49:48.598604 2003] debug: Sent: :services.pctalk.info SQUIT services.pctalk.info :Read error from server: Connection reset by peer
It appears that there is a password problem? In the Unrealircd.conf, I have set both the password-connect and the password-receive variable to the same password, so hopefully it cannot be that.
 
S

Spock7291

Guest
#4
OK, time for an update. I now have the services and the server talking to each other, but they are talking giberish.

I compiled both and everything appears to be working properly until I /join a new channel I want to create and register.

When I get in the channel I am an OP in the channel as normal.
I give the command to register the channel, i.e., /ChanServ register #garp testpass test
When I give the command to register the channel, I get the error, "ChanServ- You must be a channel operator to register the channel."

Before, the problem was shared equally by both sides in that I had not set the passwords properly. It appears there is still something not connecting here. Now, it looks like it's all on the anope side.

I don't really want to compile them both without any security at all. Any assistance would be greatly appreciated. I've come too far now to want to go back to ratbox!
 
S

Spock7291

Guest
#5
OK, I now have anope-1.4.26 services talking to Unreal3.2-beta18 ... kinda sorta.

I compiled both and everything appears to be working properly until I /join a new channel I want to create and register.

When I get in the channel I am an OP in the channel as normal.
I give the command to register the channel, i.e., /ChanServ register #garp testpass test
When I give the command to register the channel, I get the error, "ChanServ- You must be a channel operator to register the channel."

Before, the problem was shared equally by both sides in that I had not set the passwords properly. It appears there is still something not connecting here. Now, it looks like it's all on the anope side.

I don't really want to compile them both without any security at all. Any assistance would be greatly appreciated. I've come too far now to want to go back to ratbox!
 
S

Spock7291

Guest
#6
Another update:
I just upgraded to anope-1.5.8 on someone's recommendation. Have the same problems, even after removing the contents of the services folder before install.

I'm sure it's something I've done. Wonder how hard I will kick myself when the problem is finally figured out?
 
S

Spock7291

Guest
#7
OK, problem solved. I basically wiped both server and services and did clean, default installs. There was also a problem with the way I had set up the services.conf that was solved by a couple of helpful users.

I was really getting desparate! I knew it had to be something with the conf file, but don't yet have the experience to be able to find it.

Thanks to all for their help! Feel free to visit any time. I don't have a large server, so cannot support a large client base (the host only allows 500), but short visits are fine.

I will be setting up #ServTalk where users will be encouraged to discuss other servers/chatrooms and even set up rendevous to meet and go elsewhere. Since I set the chat server up for educational purposes, I don't expect, or want, a large resident user base, but transient is fine. :D
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,962
Messages
673,241
Members
89,016
Latest member
timpage