• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

tweaking guide to services?

M

mafiafromrussia

Guest
#1
where's one of those? cuz i need to turn off a lot of stuff here, dont remember all of the names so i want to do it from the list, so i dont fucking up xp again
 

Cosmin

Graphic Designer
#4
Here it is .. but same language ..

Alerter (DISABLE) - Anunta userii de alertele administrative. Nefolositor in conditii normale.

Application Layer Gateway Service (Manual) - Folosit pentru

Assign Publish si servicii de Remove software. Unii "poate" au nevoie de asa ceva. Eu am dezactivat-o si a mers foarte bine. Poate ar trebui sa setati pe manual in caz ca o aplicatie are
nevoie de acest serviciu, ea putand sa-l porneasca, altfel nu.

Automatic Updates (DISABLE) - Folosit pentru a verifica daca vreun update este disponibil pentru download. Puteti sa va duceti la windowsupadate.microsoft.com pentru update daca doriti.

Backgroud Intelligent transfer Service (Manual) - Folosit pentru transfer de date asincron cu serverele http1.1

ClipBook (DISABLE) - Folosit pentru a stoca informatii (cut/paste) si a le imparti cu alte calculatoare.

COM+ Event System (DISABLE) - Nu cunosc vreo aplicatie care sa foloseste COM+ ,dar daca setam pe Manual, multe servicii vor aplela la el si va porni oricum.

COM+ System Application (DISABLE) - La fel ca si COM+ Event System

Computer Browser (DISABLE) - Contine o lista a calculatoarelor din retea. Acest serviciu nu este necesar unui sistem de sine statator. Daca aveti retea sau doriti sa dati share la fisiere pentru reteaua de acasa ar trebui sa porniti acest sistem.

Cryptographic Services (DISABLE) - In esenta confirma semnaturile fisierelor Windows. S-ar putea ca odata dezactivat acest serviciu sa va apara mereu o casuta de dialog care sa se planga de drivere necertificate.

DHCP Client (DISABLE) - Primeste o adresa dinamica de IP de la serverul vostru DHCP. Daca aveti un IP static ( un IP care nu se modifica) puteti sa dezactivati acest serviciu. Daca folositi modemul sau aveti un IP dinamic lasati-l cum este.

Distributed Link Tracking (DISABLE) - Mentine link-uri cu fisierele NTFS in cadrul calculatorului sau in cadrul unui domeniu. Nu cred ca multi au nevoie de asa ceva.

Distributed Transaction Coordinator (DISABLE) - Are grija de tranzactiile care solicita resurse multiple. Nu intrebati, pentru ca
nu stiu Eu am avut-o dezactivata si a mers fara probleme.

DNS Client (Automatic) - Are grija de numele DNS si functiile de control ale domeniului Active Directory. Am constatat ca daca dau disable, navigarea pe Internet este mai inceata. Ii lua mai mult sa caute numele DNS cu acest seviciu setat pe off. Se poate sa fi fost doar calculatorul meu de vina, oricum puteti testa personal.

Error Reporting Service (DISABLE) - Telefoneaza acasa la Microsoft cand apar erori. Dezactivati!

Event log (Automatic) - Aceasta optiune permite mesajelor Event Log de la aplicatii sa fie vazute in event Viewer. Ar trebui ca aceasta optiune sa fie activata, la mine sistemul comportandu-se ciudat cand a fost dezactivata.

Fast User Switching Compatibility (Automatic) - Ce? Eu am folosit enable pentru ca imi place ecranul meu logon. Daca dezactivati, veti avea surpriza sa constatati ca ecranul de logon este cel de la Windows 2000.

Fax Service (DISABLE) - Default nu este instalat, asa ca nu-l activati.

FTP Publishing Service (DISABLE) - Folosit pentru a avea un server FTP pe reteaua dumneavoastra.

Help and Suport (DISABLE) - Urasc chestia asta. Foloseste o gramada de resurse... dezactivati-o! De asemenea, se va activa singura daca dati click pe Help din Start Menu sau daca apasati F1, asa ca aveti grija.

Human Interface Device Access (DISABLE) - Daca vreuna din perifericele dumneavoastra nu mai functioneaza, setati pe automatic.

IIS Admin (DISABLE) - De obicei folosit impreuna cu un site de web local sau cu servere FTP.

IMAPI CD-Burning COM Service (DISABLE) - Folosit pentru softul necesar scrierii cd-urilor din Windows XP. Eu insa prefer sa folosesc Nero.

Indexing Service (DISABLE) - In nici un caz! Chestia asta mananca o gramada de resurse si va va incetini foarte mult calculatorul.

Internet Connection Firewall and Internet Connection Sharing (MANUAL) - Daca aveti un acces la Internet pe care il impartiti sau daca aveti share cu alti useri din retea, lasati aceasta setare asa cum este. Daca nu, setati-o pe manual.

ISPEC Services (DISABLE) - Majoritatea userilor nu au nevoie ca aceasta setare sa fie activata, dar daca sunteti obsedati de securitate dati enable

Logical Disk Manager (DISABLE) - Vital pentru a rula consola Disk Management MMC pentru volume dinamice.

Logical Disk Manager Administrative Service (DISABLE) - La fel ca mai sus.

Message Queuing (DISABLE) - Nu este instalat, lasati-l asa cum este sau dezactivati.

Message Queuing Triggers (DISABLE) - Nu este instalat, lasati-l asa cum este sau dezactivati.

Messenger (DISABLE) - Trimite mesaje intre clienti si servere.

MS Software Shadow Copy Provider (DISABLE) - Folosit impreuna cu Volume Shadow Copy Service.

Net Login (DISABLE) - Folosit pentru login intr-un Domain Controller.

NetMeeting Remote Desktop Sharing (DISABLE) - Foarte urat! Un risc foarte mare de securitate daca ma intrebati pe mine.

Network Connections (Automatic) - Network setup de la mine are nevoie de el. Puneti-l pe disable si daca Internetul merge lasati-l asa, daca nu activati-l.

Network DDE (DISABLE) - Daca nu folositi serviciul Clipbook nu-l activati.

Network DDE DSDM (DISABLE) - La fel ca mai sus.

Network Location Awareness (NLA) (Manual) - Necesar pentru folosire impreuna cu serviciul Internet Connection Sharing.

NT LM Security Suport Provider (DISABLE) - Nu este necesar decat daca folositi Message Queuing sau un server Telnet.

Performance Logs and Alerts (DISABLE) - Strange informatii despre performanta si le trimite catre un log sau declanseaza o alerta.

Plug and Play (Automatic) - Veti avea nevoie de el! Daca faceti un upgrade sau schimbati vreo componenta acest serviciu o va detecta.

Portable Media Serial Number (DISABLE) - Primeste numere seriale de la playerele de muzica portabile conectate la calculatorul vostru. Dezactivati doar in situatia in care totul functioneaza corect.

Print Spooler (Automatic) - Am avut aceasta optiune dezactivata pana in momentul in care a trebuit sa folosesc o imprimanta. Daca nu folositi o imprimanta puteti sa dati disable.

Protected Storage (DISABLE) - Permite salvarea parolelor locale sau chiar informatii ale site-urilor web (Autocomplete). Nu-l dezactivati daca folositi Autocomplete, altfel daca doriti o crestere de performanta sau extra securitate, dati disable.

QoS RSVP (DISABLE) - Furnizeaza control de trafic intr-o retea folosind IPSEC si pentru aplicatiile ce suporta QoS, iar in plus are un adaptor ce suporta acest lucru.

Remote Access Auto Connection Manager (DISABLE/Manual) - Creaza o conexiune catre o retea atunci cand un program solicita o adresa. Daca lucrurile incep sa se precipite atunci cand dezactivati acest serviciu, puneti-l pe manual. Am inteles ca acest serviciu impreuna cu cel de mai jos sunt folosite pentru conexiuni dial-up si 56K. Daca aveti o conexiune dial-up setati-l pe manual. Daca aveti probleme setati-l pe automatic.

Remote Access Connection Manager (DISABLE/Manual) - La fel ca mai sus.

Remote Desktop Help Session Manager (DISABLE) - Acesta este un risc de securitate. Opriti-l!

Remote Procedure Call (RPC) (Automatic) - De o importanta critica! Lasati acest serviciu pe automatic. Aproape totul depinde de acest serviciu pentru a functiona.

Remote procedure Call (RPC) Locator (DISABLE) - Tine evidenta bazei de date a serviciului RPC. Eu nu am gasit un motiv pentru a activa acest serviciu. Daca ceva in cadrul retelei cedeaza dupa ce dezactivati acest serviciu, puneti-l la loc pe Manual sau Automatic.

Remote Registry Service (DISABLE) - Mda, alt risc de securitate. Opriti-l! Acest serviciu permite altor useri sa aiba acces la registrul vostru!

Removable Storage (DISABLE) - Folosit pentru a tine evidenta unitatilor media ce se pot atasa. Dezactivati daca nu aveti dispozitive de stocare pe caseta, etc. Daca unitatea voastra CD-ROM/DVD incepe sa se comporte ciudat, puneti acest serviciu pe
Automatic. In mod normal, acest serviciu nu este necesar.

Routing and Remote Access (DISABLE) - Nimeni nu are nevoie de asa ceva, asa ca dezactivati-l in afara situatiei in care stiti la ce foloseste.

Secondary Logon (DISABLE) - Acest serviciu chiar nu este de folos...

Security Accounts Manager (DISABLE) - La fel ca in cazul Protected Storage, este un risc pentru securitate si trebuie
dezactivat.

Server (DISABLE) - Daca aveti share dat la fisiere, Internet sau imprimante in cadrul retelei, lasati acest serviciu asa cum este. In caz contrar dezactivati-l.

Shell Hardware Detection (DISABLE) - Folosit pentru auto play al dispozitivelor precum carduri de memorie, etc. Unele portabilele au nevoie de acest serviciu pentru statia de docare.

Smart Card (DISABLE) - Daca nu aveti un "Smart Card", sau nu stiti ce este un Smart Card, nu aveti nevoie de acest serviciu.

Smart Card Helper (DISABLE) - Cititi mai sus!

SSDP Discovery Service (DISABLE) - DEZACTIVATI! Pana si Microsoft spune ca este un risc de securitate!

System Event Notification (DISABLE) - Folosit impreuna cu COM+
Event System, acest serviciu anunta anumite servicii particulare de evenimentele sistemului, ca de exemplu evenimentele de power sau cele logon.

System Restore Service (DISABLE/Automatic) - Alegerea este a dumneavoastra. Eu am folosit enable. Daca il folositi lasati-l asa cum este. (Tineti cont ca am facut un backup mai devreme cu System Restore asa ca lasati-l activat deocamdata!)

Task Scheduler (DISABLE) - Dezactivati pentru ca foloseste resurse. Daca aveti programe anti-virus ca de exemplu Norton, tineti cont ca depinde de acest serviciu ca sa ruleze scanarea auto la fiecare saptamana de exemplu. Asa ca alegerea este a voastra. Personal, intotdeauna m-a enervat Task Scheduler, asa ca va dati seama ce setare am avut

TCP/IP NetBIOS Helper Service (DISABLE) - Suport pentru NetBios peste TCP/IP. Daca reteaua voastra nu foloseste NetBios, deazactivati aceasta optiune. (Este deasemenea un risc de securitate,deci dezactivati)

Telephony (DISABLE/Automatic) - Daca aveti legatura dial-up pentru Internet cu modem 56K, lasati setarea asa cum este. Daca aveti cablu, server cu DSL, conexiune LAN, dezactivati.

Telnet (DISABLE) - Dezactivati! Risc de securitate!

Terminal Services (Automatic) - Acest serviciu este folosit pentru Fast User Switching, Remote Desktop si Remote Assistance. Eu am avut Fast User Switching activat asa ca a trebuit sa dau enable.

Themes (Automatic) - Folosit pentru toate noile chestii dragute ce tin de desktop. Daca nu va plac dezactivati. Eu am avut enable.
Uninterruptible Power Supply (DISABLE) - Daca nu stiti ce este dezactivati! Eu nu am folosit niciodata UPS.

Universal Plug and Play Device Host (DISABLE) - Folosit impreuna cu SSDP Discovery Service, detecteaza si configureaza dispozitivele UPnP din reteaua voastra. Dezactivati din motive de securitate!

Upload Manager (DISABLE) - De nici un folos...

Volume Shadow Copy (DISABLE) - Folosit impreuna cu MS

Software Shadow Copy Provider Service. MS Backup foloseste de asemenea acest serviciu.

Webclient (DISABLE) - Nu este necesar, dezactivati.

Windows Audio (Automatic) - Daca va place sunetul pe calculator lasati aceasta setare asa cum este. Daca nu va place sunetul, deazactivati si astfel economisiti si ceva ram

Windows Image Acquisition (WIA) (Automatic) - Folosit pentru unele scannere si camere video. Daca dupa ce dezactivati acest serviciu, scannerul sau camera nu mai functioneaza corect, dati enable.

Windows Installer (Automatic) - Acest serviciu este folosit de aplicatiile ce se instaleaza folosind fisierele MSI.

Windows Management Instrumentation (Automatic) - Remote

Procedure Call (RPC) are nevoie de acest serviciu activat!

Windows Management Instrumentation Driver Extension (Automatic) - La fel ca mai sus.

Windows Time (DISABLE) - Seteaza ceasul automat prin contactarea unui server de pe Internet. Daca cineva contacteaza pe cineva pe la spatele meu vreau sa stiu si eu! Dezactivati!
Wireless Zero Configuration (DISABLE) - Configureaza automat dispozitivele de retea wireless. Daca nu aveti asa ceva, dezactivati acest serviciu. Daca nu sunteti siguri, atunci probabil nu aveti nevoie de acest serviciu.

WMI Performance Adapter (DISABLE) - Nu am gasit o folosinta pentru acest serviciu. Este in regula daca il dezactivati.
Workstation (Automatic) - Lasati acest serviciu asa cum este! Este de o foarte mare importanta!
 
A

allan

Guest
#9
It may be a little late to point this out, but there is a rule of thumb when disabling services - don't do too many at one time. Disable a couple and live with it a couple of days, then do a couple more, etc. This way, if you start to have problems it will be easier to narrow it down.
 
M

mafiafromrussia

Guest
#10
hmm, just remembered got to install office xp, now what's the latest version of it out there? and which program is better to use for enabling windows features? like x-setup or something like that. and which registry tweak to use to remove shared documents folder from "my computer"?
 
M

mafiafromrussia

Guest
#11
Originally posted by allan
It may be a little late to point this out, but there is a rule of thumb when disabling services - don't do too many at one time. Disable a couple and live with it a couple of days, then do a couple more, etc. This way, if you start to have problems it will be easier to narrow it down.
lol, i though of that when i was login back in after boot :)

btw is there something to remove that lag right after boot? i can browse some files on hd open some programs, but it wont go online , only after some time. how do i stop it? because b4 i didnt have this problem
 
#12
download the file that I attached...very well explaination about all the services.it's written by Alan from deviant pc forums.
it's funny though :D
 

Electronic Punk

willalwaysbewithyou
Staff member
Political User
#13
I disabled em last night, and have found a few problems like, dialup connection missing from my taskbar.. .looking thru it all to try and find my problem -- feels faster tho, which is nice!
 

yoyo

_________________
#14
In three of the four guides provided here in this thread 'taskscheduler' is recommended to be set to disabled. Prefetching and the automatic creation of systemrestorepoints depend on this service. Just an example that you have to very carefully look what you need on your system and what not.
 
A

allan

Guest
#15
Originally posted by yoyo
In three of the four guides provided here in this thread 'taskscheduler' is recommended to be set to disabled. Prefetching and the automatic creation of systemrestorepoints depend on this service. Just an example that you have to very carefully look what you need on your system and what not.
Absolutlely!!!
 
A

allan

Guest
#16
EP - in the Connection Properties, check to see if "Show Icon in the Notification Area When Connected" is still checked.
 

Electronic Punk

willalwaysbewithyou
Staff member
Political User
#17
Well to confuse the issue further I am using a dialup connection over ICS and it doesn't even show up in network connections!

But it works, I need to find some time to read thru the details of each service, as according to blkviper's guide I have everything I need to make ICS work (it works but not properly) - will check the links in this post when I get the chance.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,961
Messages
673,239
Members
89,016
Latest member
ernestrojasn