RTCW not working.....

O

oO ShifterZ Oo

Guest
i have a game called Return to Castle to Wolfenstien and everytime start the game i get this error;

Wolf 1.0.0 win-x86 Nov 13 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\PROGRA~1\RETURN~1\main\sp_pak2.pk3 (232 files)
C:\PROGRA~1\RETURN~1\main\sp_pak1.pk3 (1342 files)
C:\PROGRA~1\RETURN~1\main\pak0.pk3 (4775 files)
C:\PROGRA~1\RETURN~1/main

----------------------
6349 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec wolfconfig.cfg
execing autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found AMD w/ 3DNow!
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
Cmd_AddCommand: map_restart already defined
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\System32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem


i have WINXP PRO, 512 RAM, 1.3 T-Bird, Hercules Prophet II MX 32 MB vid card.

I have tried a fresh installation of win xp pro, but the problem is the same. HELP
 

Misfire

OSNN Addict
Joined
19 Feb 2002
Messages
152
video drivers

It doesn't work because you need to get new video drivers. I had a v3 3500 that had the problem. I just got new drivers that had glide api for xp and it worked. Really smooth too.
 
O

oO ShifterZ Oo

Guest
yah, what i did this morning was i downloaded the offical den. drivers from ndiva. That is supported OPEN GL and the generic one dat win xp loaded was one dat didnt support open gl, (im guessing) and it working now, and might i add, RTCW is tight ass ......
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

hello peeps... is been some time since i last came here.
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.
Terrahertz wrote on Electronic Punk's profile.
Yo fellas!
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Where are you buddy?
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Hey EP! All good with me, applying for Microsoft MVP right now, should have done this a while ago.

Notifications don't work, I only found your response by coming back to hunt up some threads, if you want, give me your email address so we can keep in touch easier!

Forum statistics

Threads
62,001
Messages
673,428
Members
5,594
Latest member
RandomCritic