• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Network % utilization question

S

shulse

Guest
#1
My comp is connected to the internet via DSL. I am the only computer on the line w/ a direct feed (no router). My d-load speeds are consistent with the advertised speeds of the ISP.

Here is my question:
Why when d-loading from the internet why, in task manager, under the network tab, does my Network Utilitaztion only register operating at 65%. It never goes past that.

Is there a setting/tweak I should be looking at somewhere?

¬°Gracias inmensamente!
 
#2
This is because it's the percentage of the maximum speed of the NIC, which is 10 or 100 Mbit. Not the percentage of the speed you get from your ISP.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,962
Messages
673,247
Members
89,017
Latest member
Seggar