• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Installing SB Live 5.1

T

Tomzl

Guest
#1
I'm having problems installing my soundcard. Computer detects the new hardware but is unable to install it. I get a message from the New Hardware Wizard saying it can't install the device due to invalid data. I thought the problem could be that before installing the SB 5.1 I used the soundcard integrated on the motherboard. I disabled the old souncard in bios and uninstalled its drivers but still no success. I downloaded the latest drivers for XP and the problem persists. Changing the PCI slot didn't help either. Any ideas as to what may be causing the problem?
 
L

Law_Enforcer

Guest
#2
I found this in another thread and it's helped me each time i get that nasty invalid data error ;)


This is a fix for if you ever had a "data invalid" problem that nags you while you were installing and swapping out cards with Windows XP.

This error appears to be due to a protection problem in the Windows registry and can occur with a variety of drivers (sound cards and SCSI drivers have been reported). To fix this problem, go to Start, Run... and type "regedit" without the quotes to run the Registry Editor. Navigate to

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetENUMPCI

and you will see a number of keys of the form "VEN_xxxx", where xxxx are strings like "1102&DEV_0004&SUBSYS_00011103&REV_04". Under each of these folders will be another folder with a long numerical name. Open each folder and look for the "DeviceDesc" which matches the hardware you are trying to install. Right Click on the "VEN_xxxx" for that device and select 'Permissions' and then tick "Allow" for "Full Control". Close Regedit and then continue with the installation of your device.
I cannot guarantee it works for everyone, but although I swear by it after swearing at it(XP), it should help you if you ever had casual problem.
 
T

Tomzl

Guest
#3
It worked!!!!!!!!!!

I had almost given up. Thank you thank you thank you. I knew there was just a simple trick to it. I searched throughout the internet and many forums but nobody knew what the problem was. Thank you again.
 

Members online

Latest posts

Latest profile posts

Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,961
Messages
673,239
Members
89,015
Latest member
oggeytom