Getting errors installing ATI catalyst

Heeter

Overclocked Like A Mother
Joined
Jul 8, 2002
Messages
2,732
Hi All,

Trying to install these latest drivers from ATI, but at the end, I get "installed with errors" screen.

I am using Vista,

Anyone getting same errors?



Heeter
 

madmatt

Bow Down to the King
Political User
Joined
Apr 5, 2002
Messages
13,312
Windows Vista reported the same to me. The drivers and Catalyst Control Center both installed fine though.

Verify that the driver version is 8.351.0.0 (dated 03/02/2007).
 

Heeter

Overclocked Like A Mother
Joined
Jul 8, 2002
Messages
2,732
Mine is 8.342.0.0 (2/2/2007)

The Catalyst Control Center didn't install, though.

Maybe, I should try the newer version of drivers. What would be the best way to remove the video drivers from Vista? Should I use the DriverHeaven removal tool that I used WWAAAAYYYYY back when when I had XP? (three weeks ago)


Thanks, Matt.

Helder
 

Heeter

Overclocked Like A Mother
Joined
Jul 8, 2002
Messages
2,732
Just went to driverheaven, and now they want $10 for drivercleaner!!!!

Maybe I should try to install the last version I had for XP.

Heeter
 

Heeter

Overclocked Like A Mother
Joined
Jul 8, 2002
Messages
2,732
The Catalyst Control Center and the Catalyst Install Manager both failed to install, but the drivers itself installed successfully.

I am assuming that it is the UAC that is keeping the rest of this stuff from installing on Vista.

Heeter
 

madmatt

Bow Down to the King
Political User
Joined
Apr 5, 2002
Messages
13,312
I disable UAC prior to installing anything.
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Staff member
Political User
Joined
Apr 12, 2002
Messages
14,905
I would disable UAC and also clear all cookies/temp files. Vista is very particular about the use of cookies/temp files currently with certain applications.

Once done, it should install perfectly.

If you are dl'ing Cat 7.3, PLEASE remember to disable the little ati line that appears in your services as an automatic service. It can cause a bsod when booting up (the first time) right before entering your Vista environment.
 

madmatt

Bow Down to the King
Political User
Joined
Apr 5, 2002
Messages
13,312
If you are dl'ing Cat 7.3, PLEASE remember to disable the little ati line that appears in your services as an automatic service. It can cause a bsod when booting up (the first time) right before entering your Vista environment.
Can I have more information on this? After installing 7.3 and rebooting I encountered a BSOD. Upon reboot after the BSOD it was fine.
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Staff member
Political User
Joined
Apr 12, 2002
Messages
14,905
Can I have more information on this? After installing 7.3 and rebooting I encountered a BSOD. Upon reboot after the BSOD it was fine.
Some random thread on R3D I believe. That's the typical reaction to installing 7.3's but definitely disable the service because it is supposed to aid stability.

http://rage3d.com/board/showthread.php?t=33886850

-edit-

Forgot they released a hotfix.

http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=26900
 

Attachments

Last edited:

madmatt

Bow Down to the King
Political User
Joined
Apr 5, 2002
Messages
13,312
Hmm. This is prior to installing 7.3. I was able to installed 7.3 and experienced the BSOD on the initial restart, not since.

I'll leave it alone. Thank you for the information.
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Staff member
Political User
Joined
Apr 12, 2002
Messages
14,905
I would apply either the hotfix or disable the service still matt, just in case.
 

rushm001

In the beginning......
Political User
Joined
Sep 21, 2002
Messages
3,484
Thanks for the heads up, I haven't had any major problems with the ATI drivers (except for trying install Vista initially), although I have only installed the drivers, not the catalyst control center! :)
 

Howling Wolf

We did not deserve this !
Joined
Dec 11, 2001
Messages
1,243
Well, I don't know if it's related or not, but since the previous version of Catalyst (prior to 7.3 then), I get strange BSOD appearing once in a while and I didn't notice any particular pattern: just a totally empty BSOD... a manual reset (ctrl+alt+del doesn't work at all) is the only solution to reboot the pc.
I guess it's a driver issue because I have not a single problem under XP Pro I have on another drive, but I'm not sure.
BTW, I have an aX850 XT (AGP).

The update went fine without errors for Catalyst 7.3, but again the empty BSOD didn't appear especially because of Catalyst 7.3.
 
Last edited:

madmatt

Bow Down to the King
Political User
Joined
Apr 5, 2002
Messages
13,312
Some random thread on R3D I believe. That's the typical reaction to installing 7.3's but definitely disable the service because it is supposed to aid stability.

Forgot they released a hotfix.

http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=26900
I had to install the hotfix this morning. I ran into problems after flashing the Bios for my motherboard. The BSOD started appearing.

I entered Safe Mode to disable the service, got back into Windows and downloaded the hotfix, installed the hotfix, and rebooted again. All is well (hopefully).
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Staff member
Political User
Joined
Apr 12, 2002
Messages
14,905
It should be well from what I gather.

Terry said that was the root cause and the hotfix addressed the same thing.

Terry == catalyst maker.
 

madmatt

Bow Down to the King
Political User
Joined
Apr 5, 2002
Messages
13,312
What is the "root cause" of this issue? The HF article says the cause is unknown.
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Hey ep!

All good with me, applying for microsoft mvp right now, should have done this a while ago.

Notifications don't work, I only found your response by comming back to hunt up some threads, if you want, give me your email address so we can keep in touch easier, mine is perriscalderon at gmail
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...

Forum statistics

Threads
61,974
Messages
673,294
Members
89,042
Latest member
Pancake