Empty Start Menu - please help

segamil

OSNN Addict
Joined
12 Apr 2002
Messages
134
I recently installed a new copy of Vista on my wife's computer. We don't know how but somehow she lost all the recent programs and icons on her start menu. The programs are all there but I can't figure out how to get them back on the start menu. I attached a screenshot so you can see the problem. Any one have any ideas how I can fix this?
 

Attachments

  • ScreenShot003.jpg
    ScreenShot003.jpg
    106.5 KB · Views: 94

LordOfLA

Godlike!
Joined
2 Feb 2004
Messages
7,026
they will come back as you use applications a few times.

Quick way is to open and close the apps you want there 4 or 5 times so they stick :)
 

segamil

OSNN Addict
Joined
12 Apr 2002
Messages
134
Thanks for the response LordOfLA. I just went ahead and tried that, but still no go. I wonder if it might have something to do with one of the tweak programs we used.
 

NetRyder

Tech Junkie
Joined
19 Apr 2002
Messages
13,256
Try this...
  • Right-click the Taskbar, click Properties.
  • Select the Start Menu tab, and click Customize.
  • Look for the "Number of recent programs to display" option, and set it to 9 (default).
 

segamil

OSNN Addict
Joined
12 Apr 2002
Messages
134
Solved!

Ok, it was Vista Smoker. I think I used an automatic tweak setting after I installed Vista. I reset everything back to the original default settings and the start menu box is once again populated with recently used programs. Thanks!
 

segamil

OSNN Addict
Joined
12 Apr 2002
Messages
134
Hey NetRyder,
I tried that but it kept coming back empty. as it turns out, it was a tweak program that caused it to disappear. Wife's happy again :)
thanks for the quick response - that's why I keep coming back to OSNN!

Try this...
  • Right-click the Taskbar, click Properties.
  • Select the Start Menu tab, and click Customize.
  • Look for the "Number of recent programs to display" option, and set it to 9 (default).
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Also Hi EP and people. I found this place again while looking through a oooollllllldddd backup. I have filled over 10TB and was looking at my collection of antiques. Any bids on the 500Mhz Win 95 fix?
Any of the SP crew still out there?
Xie wrote on Electronic Punk's profile.
Impressed you have kept this alive this long EP! So many sites have come and gone. :(

Just did some crude math and I apparently joined almost 18yrs ago, how is that possible???
hello peeps... is been some time since i last came here.
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.

Forum statistics

Threads
62,014
Messages
673,490
Members
5,613
Latest member
robertwnielsenIA