• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

ATA 100 problems

C

Carbonize

Guest
#1
I have a very strange problem in XP. When I check the primary ide properties (Device Manager -> ide ATA/ATAPI controllers -> Primary IDE Channel) I cannot see the harddrive. It says

Device 0:
Device Type: Auto detection
Transfer Mode: DMA if available
Current Transfer Mode: Not Applicable (Sholdn't my harddrive be here :confused: )

Device 1:
Device Type: Auto detection
Transfer Mode: DMA if available
Current Transfer Mode: Not Applicable

When I tried to install the VIA IDE miniport driver, my computer froze on the boot screen. Anybody have a clue as to what is wrong?

My computer setup:
Asus A7V (KT133)
IBM Deskstar 41 GB (Actually 39 usable. Why do the harddrive never hold what it says on the label :mad: )
Athlon T-bird 1000MHz
 
#2
In device manager, your hard drive should be listed under 'disk drives.' The reason it's not showing up under your IDE ATA/ATAPI Controllers is, I believe, because it's attached to the 'SCSI and RAID Controllers. That's the way mine is because I actually have 4 IDE channels... 2 on ata/atapi, and 2 on the scsi/raid side. I haven't researched your board, so i'm guessing you have either the highpoint or promise onboard raid.
 
C

Carbonize

Guest
#3
That might be it. I do find a scsi controller, though I cannot fint the UDMA Mode settings? Why does'n these show up like in the IDE controller?
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,962
Messages
673,247
Members
89,017
Latest member
Seggar