XP s-u-c-k-s

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by Sinster, Jan 5, 2002.

  1. Sinster

    Sinster Moderator

    Messages:
    520
    Location:
    M*ssholechusetts
    I have always been a supporter of windows. I Have never had anything major go wrong with using Windows. Not until I started to use XP. If someone ask me what o/s to get I sure in hell wouldn't recommend XP.

    I am trying to load up into windows and I am getting
    couldn't load up /windows/system32/config/system
    Please insert orignal disk and "r" for repair. This is the 3rd time this has done this too me since owning XP. Both times I had to reformat my system. So it looks like I have to go ahead and reformat again. I been all over the net looking for a solution and haven't been able to find one.

    What happened this time. I was playing some Quake3, and the server crashed so I exited out of Q3, which for some strange reason locked my system. I waited about 5 minutes and it didn't recover itself so I had to hit reset. Now I am hear posting on my other computer which also locked up so this is my 2nd attempt at a post. Sorry about spelling and grammer I am so hot right now its not funny.
     
  2. Lonman

    Lonman Bleh!

    Messages:
    2,642
    Give us a list of your system specs. Are you getting any bsod error codes. Have you been in the event viewer seeing what kind of messages are in there? XP rocks - if you have the right hardware - if you don't it's a compatibility nightmare.
     
  3. Sinster

    Sinster Moderator

    Messages:
    520
    Location:
    M*ssholechusetts
    I can't get into windows. I get can't load into windows because the file is missing or corrupt \windows\system32\config\system

    No I am not getting BSOD, and I can't get into windows to see what errors I am getting in event viewer.


    1 ghz t-bird
    384 pc133 ram
    GeForce2 MX
    SbLive!
    Netgear NIC
    LG CDRW


    Which repair command should I use to try to fix this.
     
  4. MiseryQ

    MiseryQ Guest

  5. Sinster

    Sinster Moderator

    Messages:
    520
    Location:
    M*ssholechusetts
    there isn't a console in XP.
     
  6. wassup_ken

    wassup_ken Guest

    hey sinister, did u get rid of that virus u had in ur system restore directory?
     
  7. Sinster

    Sinster Moderator

    Messages:
    520
    Location:
    M*ssholechusetts
    Ok I must be doing something wrong. I keep getting file doesn't exist

    ren system.alt systemalt.old

    and this is confusing me


    To copy the default System hive, type the following command:
    copy c:\winnt\repair\system to copy the default system hive
     
  8. Sinster

    Sinster Moderator

    Messages:
    520
    Location:
    M*ssholechusetts
    wassup_ken

    Hell no. I was going to do that once I figure this one out first..
    you think thats the problem?

    What file is the hive file? Thats where it throws me for a loop
     
  9. wassup_ken

    wassup_ken Guest

    i'd try to get rid of the virus first, i had a few trojans & viruses, and i cleaned them out, then my computer was working fine
     
  10. Sinster

    Sinster Moderator

    Messages:
    520
    Location:
    M*ssholechusetts
    SCORE.... w00t w00t w00t
    Thanks all


    Does this mean I have to reinstall everything?
    Cause none of my old drivers are being used.
     
  11. Electronic Punk

    Electronic Punk Administrator Staff Member Political User Folding Team

    Messages:
    18,590
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    I had this error once after a perfectly normal shutdown - a reinstall did fix it, this is a bug I think MS should fix asap.