XP messed up. . .

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by pjchappy, May 1, 2003.

  1. pjchappy

    pjchappy OSNN Addict

    Messages:
    82
    XP Pro kept having problems for me. . .I would click on the start menu, then a program, and it would hang for like 8 seconds. . .

    So, I did a system restore. . .my restore points only went back a couple of days (which I found strange). . . and it didn't fix the problem. . .

    SO, I did a repair installation. . .worked fine. . .
    Downloaded SP1. . .was acting weird, so I did a system restore to go back before SP1. . .it didn't work. . .came up with this error:

    rstrui.exe - Entry Point Not Found
    The procedure entry point RemoteAssistancePrepareSystemRestore could not be located in the dynamic link library WINSTA.dll.

    SO. . .I did repair installation AGAIN. . .I just clicked on system restore again to check it out. . .I get the SAME error as above. . .

    Any ideas. . . ? ? ?

    thanks,
    p
     
  2. Blitzkrieg

    Blitzkrieg Guest

    Sometimes its just best to let go...I recommend a format :huh:
     
  3. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    If you don't need/want any of those restore points & want to get system restore working again then do this.
    Right click my computer/properties/system restore. Turn it off all drives. Reboot. Go back & turn it on. It will create a new point which will work from there on.......or at least it should.

    With all that installing/uninstalling if problems continue a format might be a good/clean way to go.
     
  4. pjchappy

    pjchappy OSNN Addict

    Messages:
    82
    reformat. . .

    I just reformatted about a month ago. . . and I just got around to finishing installing some programs and games. . .I do not want to do that again. . .

    I will try the turning off thingy. . .thanks. . .

    p
     
  5. pjchappy

    pjchappy OSNN Addict

    Messages:
    82
    ?

    I right click My Computer, properties, then the same error comes up, and I do not se a System Restore tab. . .
     
  6. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    Looks like you will have to do a repair again. Leave sp1 off this time.
     
  7. pjchappy

    pjchappy OSNN Addict

    Messages:
    82
    pjchappy

    I don't have SP1 installed right now. . .
     
  8. pjchappy

    pjchappy OSNN Addict

    Messages:
    82
    asdfgadg

    I had to break down and do a complete reformat/reinstall. . .the second complete reformat w/in 2 months. . .

    I am NOT going to install SP1. . .it seems to slow things down a bit. . .I will see if I do not develop any problems now w/o it.

    XP Pro
    2.4 GHZ P4
    1024 MB RDRAM pc800
    120 GB HD
    NVIDIA GeForce 4 Ti4600
    Soundblaster Audigy w/ 1394