windows start up problem

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by luish, Jul 15, 2005.

  1. luish

    luish OSNN Senior Addict

    Messages:
    429
    Location:
    Israel
    Hey !

    I seem to have a problem on my pc..
    I got nothing problematic or special installed but when I startup windows after it loads and i try to connect to the internet in hangs up... the desktop works fine, but the start menu and all the bar are kind of disabled and stuck..

    on my startup i have :
    nod32
    a modem program
    daemon tools
    ctfmon
    coolswitch
    aticc

    is one of those problematic ? how can i check ?

    sometimes when i want just to shut down windows.. it says that something .net is stuck... but i cant see what opens it..

    can someone help me ?
     
  2. muzikool

    muzikool Act your wage. Political User

    Can you view the task manager to see if something is eating up your processor or memory?

    Have you run any of the standard programs: ad-aware, spybot, hijack-this?

    Have you tried booting into safemode to see if the symptoms exist there?
     
  3. luish

    luish OSNN Senior Addict

    Messages:
    429
    Location:
    Israel
    this is a pic of the taskmanager... nothing special there..
    [​IMG]
    all the adaware programs are installed and found nothin..
    in safe mode ... nothing happens....
     
  4. muzikool

    muzikool Act your wage. Political User

    When you say nothing happens in safe mode, are you saying that the problem doesn't exist there? If that's the case then I'd look at what safe mode is disabling and then look at disabling that in the regular logon... at least temporarily to see if the problem can be isolated.
     
  5. Johnny

    Johnny .. Commodore .. Political User

    Messages:
    5,015
    Location:
    Happy Valley
    check you start up process. If there is anything in there out of the ordannary disable it . Sounds like you have a spyware, or virus somewhere. I would run a spyscan and adware scan ..
     
  6. fimchick

    fimchick OSNN Senior Addict

    Messages:
    276
    Location:
    Somewhere
    Are you using a wireless card or networking cables?
     
  7. luish

    luish OSNN Senior Addict

    Messages:
    429
    Location:
    Israel
    Just a quick update... sometimes i see a process stuckd.. and it is something .net ... i don't know what to do . . . i am considering to format... can anyone help me before i have to waste lotta hours of work ?
     
  8. muzikool

    muzikool Act your wage. Political User

    Is it always the same process? It would definitely help to know exactly what the process name is.
     
  9. kcnychief

    kcnychief █▄█ ▀█▄ █ Political User Folding Team

    Messages:
    16,948
    Location:
    Massachusetts
    Run and post a Hijackthis log, that is a good place to start. Formatting is ALWAYS a last resort, and I'm sure we can at least try to help before getting to the Formatting stage.
     
  10. luish

    luish OSNN Senior Addict

    Messages:
    429
    Location:
    Israel
    ok, i hope you can help me..
    this is the log..

     
  11. Johnny

    Johnny .. Commodore .. Political User

    Messages:
    5,015
    Location:
    Happy Valley
    reformat .. Did you completely take symantec out ?? or is it still installed. I knoticed that you have nod32 installed also. If you have both installed at the same time it will cause problems .. Frankly, symantec in general, will cause nothing but problems ..
     
  12. luish

    luish OSNN Senior Addict

    Messages:
    429
    Location:
    Israel
    I am a beta of Symantec and i tryed to uninstall but i didn't completely did it... so tomorrow i will format.. that is the only solution... and i last did it 2 months ago.. so it is a good time now . . .