V3c and BitPim's recognition issues ..... fixed?

Discussion in 'Portable Devices & Gadgets' started by DjHyatus, May 30, 2006.

  1. DjHyatus

    DjHyatus OSNN One Post Wonder

    i have the version .04 v3c and BitPim 0.9.0 and i've found the best way to get your phone recognized the first time is by connecting the phone with your usb as soon as you see the BitPim graphic. Before i found this out, every time i wanted to use bitpim i would either have to install all the drivers again, or play around with the program to get it to recognize my phone.

    Hope this helps

  2. walter9258

    walter9258 Verizon Hater

    southern illinois
    usually you can just go into the settings menu and refresh the list of active comm ports and reselect the motorola usb modem.
  3. DjHyatus

    DjHyatus OSNN One Post Wonder

    "usually" buts its not consistent (at least with mine) until i found this method. Where as before, if i connected the phone before i started the program, i would have issues with the software recognizing the phone. The same if i connected after. I know, its weird.

    It's worth a shot for those who are have issues with bitpim.
  4. Pyde_pypper

    Pyde_pypper OSNN One Post Wonder

    what drivers are you using? I had that issue originally and went a head and downloaded Drivertool ( http://www.bvrp.com/Customers/Motorola/DriverTool.zip ) and ran that for the drivers. Now everytime I just go ahead plug the phone in, then load BitPim. Works great, just another thought for anyone having issues. Peace