Random Blue Screen crash

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by TiTaN_KGB, Mar 17, 2002.

  1. TiTaN_KGB

    TiTaN_KGB Guest

    Ok ill try to be as clear as possible with this:
    System Specs:
    Pentium 4 1700
    Geforce3(23.11)AGP slot
    768mb rimm pc 800(2x128, 2x256samsung)
    d850gb intel motherboard
    Creative PCI 128 sound blaster(WinXP shipped drivers)(2 pci slots below agb)
    DVB sattelite reception card(right below the soundcard)
    Promise Raid TX2 controller running 3 span arrays with:
    Western Digital 20gb hdd, IBM 40gb hdd and Maxtor 80gb hdd.
    Running a dual boot system with Windows XP PRO and Windows Me
    FAT32
    CD-RW ACER 8x4x32
    CD-ROM SONY 52X
    The Problem:
    When my system is runing lets say 20mins or 4 days, i will get a Blue Screen with different messeges such as: IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL TO or PAHE in non paged area with the noce ms blabering bout new hardware and a STOP error msg, different every time, so almost impossible to write down. Also this forces me to press the reset button. Then i will boot up normally(takes ages though...bout 2 minutes) and will run thru chkdisk and then come to windows, sometimes with the msg: Windows has recovered from a serious error and a end dont send report. I chose send, and well, flooded ms with those error msgs. I personally think it has something to do with hardware since i just reformated recently to get rid of this problem, only to find it back in the new installation.
    Any ideas what might be the cause of this problem?
    Any help much ppreciated
    sorry for my bad english;)
     
  2. Lonman

    Lonman Bleh!

    Messages:
    2,642
    On the bsod(s) write down the exact 'stop' code. It should begin with an 0x00... Also check for file names in the bsod and provide those too. With that information a search can be done at the Microsoft Knowledge Base for information related to your problem.
     
  3. Lonman

    Lonman Bleh!

    Messages:
    2,642
  4. TiTaN_KGB

    TiTaN_KGB Guest

    STOP: 0x0000000A (0x0000020D, 0x000000FF, 0x00000000, 0X8051E8D2)

    Just one of the errors i get, others include 0x0000008E and like the guy said.

    HAS NOTHING to do with memmory, i checked my chips and they were fine.
    Ran it under 2 almost identical systems, one having WIN 2K and the other running WIN98.

    Win XP constantly has this problem.

    EDIT:
    CPU temp around 22C, GPU temp around 28, case temp is 22, romm temp is 14

    Maybe this problem has something to do with not enough power given to all the hardware?