problem w/ cd-r and cd-rom under win xp

Discussion in 'General Hardware' started by shadows01, Dec 22, 2001.

  1. shadows01

    shadows01 Guest

    i was using win me and my teac scsi 4x cd-r and toshiba 40x scsi cd-rom work fine.
    after i upgraded to win xp, they dont work right now.
    first, the light on teac cd-r was always blinking under win me, now it's solid light under win xp.
    2nd, the toshiba cd-rom under easy cd creator 5 basic can not be detected corrected. on the cd copier mode, the read can not be detected as correct toshiba cd rom model, instead, it showed only drive id "E:" and the max read speed can only be 1x.
    3rd, when i put the blank cd in teac cd-r under easy cd, it can not be detected (no problem before).

    i am using adaptec 2940u2w scsi card.
    i just updated the firmware for the scsi card. i tried to update the firmware for the teac (i think the model is 55s or something lke that) but the update problem can not be run under xp (showed "can not find file ??????")

    anyone know about this problem?? what should i do???
    please let me know...

    Thank you

  2. Speed4Ever

    Speed4Ever Guest

    Do you find any errors in the Event Log?
  3. shadows01

    shadows01 Guest

    which event log??
  4. Speed4Ever

    Speed4Ever Guest

    Control Panel > Administrative Tools > Event Viewer > System
  5. JJB6486

    JJB6486 Retired Mod Political User

    West Lafayette, IN, USA
    Download and install the Adaptec ASPI layer. It is avalible from the downloads seciton of this site.
  6. Speed4Ever

    Speed4Ever Guest

    Good idea. I hadn't thought of that, but should have. Good catch :)