Parallel port address problems

Discussion in 'General Hardware' started by niabi, May 16, 2002.

  1. niabi

    niabi Guest

    Hello, my onboard parallel port chip burned out (don't ask me how :D) and i bought a separate controller for it, the card is detected fine the drivers work great, but the address asigned to the port are D000-D02F the printer works fine, the problems comes on an old DOs program i need (and the Drivers to conect the PSX pad tp the parallel port) they don't seem to see that addres as valid, they allways reply as if i had no parallel port, is there a way to change the parallel port address to a standar one? like 0x378, 0x278, etc., because XP seems to own that and i cant change it if i go into Device Manager :(

    please any help will be apreciated

    TIA
     
  2. Lonman

    Lonman Bleh!

    Messages:
    2,642
    Have you tried disabling it in device manager?
     
  3. niabi

    niabi Guest

    why would i disable it? if i need it?

    :D
     
  4. Lonman

    Lonman Bleh!

    Messages:
    2,642
    The one you burned out? I guess if you need it :confused:
     
  5. niabi

    niabi Guest

    ohh that one, yes i have disable it, but the new one is the one with the wierd address :D

    nIabi
     
  6. Lonman

    Lonman Bleh!

    Messages:
    2,642
    I was thinking if you disabled the old one, XP might free that address up and let you assign it somewhere else. That's all I got.
     
  7. niabi

    niabi Guest

    thanks but no, it does not assign it :( freaking XP :D
     
  8. niabi

    niabi Guest

    please?

    anyone else got any ideas? if i go fro ACPI to Standar PC could i be able to change the I/O address???


    Thanks