Odd sound problem(s)

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by Helmer, Oct 28, 2002.

  1. Helmer

    Helmer Questions R me

    Messages:
    199
    I tried to open a movie with WinAMP 2 and all of a sudden my sound stopped working on all applications(no the plug did not fall out :D)

    I've removed winAMP, reinstalled the sound drivers and now the sound works when I run some applications and some games - if I run DXDIAG it says:

    Error: Problem getting extra sound info, result code: 0x8878000a (The request failed because DirectSound resources, souch as the priority level, were already in use by another caller.)

    I can't figure out what's causing this so any help would be much appreciated :)
     
  2. Brad

    Brad Moderator Political User Folding Team

    Messages:
    2,280
    Location:
    Cary, NC
    looks like something else is using your sound card and it is not letting anything else go on it at the same time.

    Brad
     
  3. Teddy

    Teddy Boogie Nights...!

    Messages:
    1,551
    Location:
    London, UK
    Check Task Manager...might give an idea what program is using it.
     
  4. Helmer

    Helmer Questions R me

    Messages:
    199
    Well I gathered that another application was using part of the sound, when I run a game like UT2003 the sound works fine though..

    I've checked taskmgr but I can't seem to see what the problem is :(
     
  5. Goldy

    Goldy Guest

    Check Device Manager in Safe-Mode for other sound devices that have not been installed correctly. You could also check for Conflicts in Sys info.
     
  6. Helmer

    Helmer Questions R me

    Messages:
    199
    Hm.. how do I get to safe mode in WinXP?
     
  7. Helmer

    Helmer Questions R me

    Messages:
    199
    Noone can help?
     
  8. when xp boots up hit F8 it'll kick u to menu where u can select it.

    try going to control panel>sounds and audio devices> and look around there to solve your problem maybe.
    also in winamp go to preference>output> click configure button for already highlighet plug in(if u click on another one it'll change yout out put way) and try changing default card to use when playing. try that i hope this helps. maybe try to reinstall direct x.??