installed DVD drive now all my drivers are gone

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by fedele, Oct 22, 2002.

  1. fedele

    fedele Guest

    Hi guys: I installed a new dvd drive and now all of my drives are gone and cannot boot....

    The bios identifies the processor, the memmory but when it starts checking the dirves it just hangs there....


    I tried unplugging the dvd, didn't work. I tried unplugging all the drives except the HDD, didn't work. I plugged only the new dvd and didn't work....do you guys have any ideas?

    I have a CD-rom and a cd-rw in IDE2
    HDD and now the DVD in IDE1
     
  2. Tabula Rasa

    Tabula Rasa Stranger Than Kindness Political User

    Messages:
    3,233
    Location:
    Israel
    Did you put the jumpers right?
     
  3. fedele

    fedele Guest

    Jumpers? I guess I did set them right

    Here's what I did:

    My HDD is set to master, the dvd I set to slave on IDE 1.

    IDE 2 is set the same: master cd-rom and slave cd-rw....
     
  4. Taurus

    Taurus hardware monkey

    Messages:
    3,206
    Location:
    Sacramento, CA
    make sure the masters are on the end of the cable (black connector) and slaves are in the middle (grey). the connector going into the motherboard should be blue.

    and here's a tip... put both of your harddrives on one channel and your optical drives on another. you'll get better performance.
     
  5. fedele

    fedele Guest

    I will try that later, thanks m8!
     
  6. fedele

    fedele Guest

    well after rebuilding my hole system I foun that ir was the freaking digital doc 5. If I plug it, the system doesn't detect the IDE drives....if I unplug it my system boots correctly.