Help me out please

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by o4shodo, Feb 6, 2002.

  1. o4shodo

    o4shodo Guest

    Ever since I installed Windows XP Proffesional on my computer i've experienced problems with the taskbar being very slow. When i hover my mouse pointer on accessories for example it takes about 10 seconds for it to show me them. This is becoming very annoying. My computer should be capable of running it well, but i sense that something is wrong. My programs all run great once started, it just takes forever for them to start. I just remembered that when I right click, it takes about 10 seconds for my computer to show the options as well. My computer is the following: Celeron 900mhz, 384mb pc133 ram, 40gig hd, Geforce 2 MX400, ASUS CUSI FX motherboard (newest bios installed). I don't have Windows Blinds or anything like that installed. If i can't get this annoyance out of the way i'm probably going to go ahead and reformatt and start all over. Any help would be appreciated. Thanks.
  2. Lonman

    Lonman Bleh!

    If you upgraded then I'd suggest going with the format and clean installation.
  3. o4shodo

    o4shodo Guest

    It was a clean install. From scratch. The partition is NTFS just for more information.
  4. dArK_CyAnIdE

    dArK_CyAnIdE Guest

    umm lonman do you think it might be related to sumthg like ntfslastaccessed or sumthg.???

    try this:
    run Regedit.
    go@ HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
    Select >MenuShowDelay from the list on the right.
    Right click and select Modify.
    Change the value to 0 < for the lag off the menus it sould speed them up..
  5. o4shodo

    o4shodo Guest

    Hey dArK_CyAnIdE, I did as you suggested and it sped things up slightly, its still not even close to as fast as it is on most other machines, but its an improvement. Thanks for at least helping me get a little bit of a boost.
  6. Lonman

    Lonman Bleh!

    I'm not sure what the problem could be. Have you defragged your drive(s)? If so, what defrag utility are you using?
  7. o4shodo

    o4shodo Guest

    Yea, i've defragmented the harddrive 3 times in the last four days with the built in one. Whenever I right click on the desktop and click on properties to change the background it takes a very long time for that to come up as well. Its really wierd because on my friends computers it comes up almost instantly.
  8. jw50

    jw50 OSNN Senior Addict

    You might want to try checking the Event Viewer to see if it is reporting problems with any of your programs that might be causing the slow responses.
  9. gothic

    gothic LinuXPert

    Cornwall Nr. England
    I've seen this problem on the forums before, and i'm fairly sure that an answer was found, but i'm afraid you'll have to hunt it down, i'm sooooo lazy.
  10. nrgvision

    nrgvision Guest

    had the same prob, the only fix is a format and clean install! I know u said u have done this, but u may need to do it again! and then check every new software u installed to see which one is slowing the system down! This worked for me, so much so that it takes less than a second for the taskbar to be active!