Hello, need serious help...

Discussion in 'PC Gaming' started by jaeger, Dec 9, 2002.

  1. jaeger

    jaeger Guest

    I have a AsusV8200 ( gf3, 64mb DDR Deluxe ) and it's still sweet but......

    I cannot play the newest games for some reason. I played the UT3 demo and GAME and after installing the game goes blank on me. There isnt any problem till thye moment I actually wanna play the game ( options, seetings are all fine actually on my screen ) then all I see is some weapons but the maps are blank.
    Same goes for the demo of Ravenshield and probably the game itself....

    I have a 1.4AMD, 512DDR ( corsair ), gf3 deluxe, os= xp pro.
    I have the latest nvidia drivers ( whql ) installed but I have no idea what to do.....or why I cant play these games.

    Any help would b apreciated.


    ps; hope this is the right forum-section to post this :)
     
  2. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    Welcome to the forums jaeger. :D
    I think Microsoft have a patch for that. Will go & have a look.
     
  3. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    I found what I was thinking of at 'windows update'.

    This update addresses the "Game Stops Responding (Hangs) or Quits Unexpectedly When Introductory Video Clip Is Played" issue in Windows XP, and is discussed in Microsoft Knowledge Base (KB) Article 327979. Download now to prevent your computer from not responding during video playback.

    If that's your problem go to windows update.
     
  4. jaeger

    jaeger Guest

    lol thanx and I hope you can find something @ms.


    hehe youre fast m8, dunno if thats the problem but Ill try this.

    thanx again
     
  5. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    I wonder if jaeger re-reads his post before leaving the thread. :D
     
  6. jaeger

    jaeger Guest

    cant find it at windows update?
    but im a noob when it comes to that.........


    hmmm do I need xp service pack 1 to see the update?
     
  7. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    Not too sure whether sp1 will help or not. Probably would not do any harm.
    Anyway I'll just walk you through the update process. Open Internet Explorer, go to tools/windows update. When all the programs are listed go to xp, one below critical updates. In there you should find the update you need.
     
  8. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    Found a bit more>
    This is the article on it. You need sp1 installed.


    This is the download for future reference.
     
  9. jaeger

    jaeger Guest

    thought I saw that you needed sp1 for it, but it won't help me I think.

    problem isnt that game shutsdown or anything.....I have a feeling it has to do with d3d or opengl....


    Game Stops Responding or Quits Unexpectedly When Introductory Video Clip Is Played

    that surely isnt it. intro and game works fine, BUT I cannot see the maps I play on....its just all white.

    some graphs like the guns I see but the map where the battle is played on....no can see :)

    demo of DF-BHD is running perfect.
    just ut2003 and Ravenshield demo's are not.
     
  10. shoulin

    shoulin OSNN Addict

    Messages:
    146
    sounds like missing textures

    try reinstalling your drivers and if that doesnt work reinstall directx 8.1b



    .. let us know
     
  11. GoNz0

    GoNz0 NTFS Stoner

    Messages:
    2,781
    Location:
    the year 2525
    open the run command and run dxdiag, run all the tests and see if anything fails.

    Post the results.