HD .WMV files lagging?

Discussion in 'Graphics Cards' started by BlackScarletLove, May 27, 2011.

  1. BlackScarletLove

    BlackScarletLove Status:In Post-Production

    Messages:
    146
    Location:
    Victoria, BC, Canada
    When I play large WMV files, (3G 1920x1080) the video lags for a second every 2 seconds, and the memory usage for the media player goes up to over 1,700,000 K.

    This only happens on wmv files. I can play 8G 1020p high resolution mkv and mp4 files with no problem, but can't play hi res wmv files. Any ideas?

    These are my specs:

    --
    K-Lite Codec Pack Full


    Windows XP SP2

    AMD Radeon HD 6850 - 1024MB

    MotherBoard:
    ASUSTeK Computer INC. P5K SE Rev 1.xx
    Bus Clock: 200 megahertz
    BIOS: American Megatrends Inc. 0401 07/19/2007
    Realtek Onboard Audio

    3328 Megabytes DDR2 RAM

    Processor:
    2.00 gigahertz Intel Pentium Dual
    64 kilobyte primary memory cache
    1024 kilobyte secondary memory cache

    1400.28 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
    100.02 Gigabytes Hard Drive Free Space
     
  2. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
  3. BlackScarletLove

    BlackScarletLove Status:In Post-Production

    Messages:
    146
    Location:
    Victoria, BC, Canada
    hey it friggin worked!

    I updated windows, and also replaced my codec pack.
    What was the likely solution, SP3 or CCCP instead of K-Lite? Or both?
     
  4. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
    Most likely disabling hardware WMV in your drivers. Second would be switching to CCCP as K-Lite installs many codecs a large portion of which conflict with each other a lot of the time.