Geforce 4 Ti4200 Bad Performance

Discussion in 'Graphics Cards' started by isoacid, Jun 2, 2002.

  1. isoacid

    isoacid Guest

    I recently bought a VisionTek [ Xtasy ] Geforce Ti4200 and the fps seems to go WAY down, like in GTA3 itll go down to the 20's. On CS itll go down to 40 when there is like 5 ppl in front of me.
    Its 128mb
    Pc spec
    1.6ghz
    512DDRam
     
  2. Kuja

    Kuja OSNN Addict

    Messages:
    163
    did you try updating the drivers? and what was your previous card?
     
  3. isoacid

    isoacid Guest

    I updated my drivers and my last card was a Riva TNT2 M64
     
  4. isoacid

    isoacid Guest

    Would reformating have any effect?
     
  5. Iceman

    Iceman Moderator

    Messages:
    2,695
    try different drivers,

    try the 28.32
    the 29.40

    don't use the drivers that came with it use the Nvidia drivers

    you can get them here

    Nvidia Drivers
     
  6. Jz1397-5

    Jz1397-5 XP Bad Ass

    Messages:
    1,278
    Location:
    Philadelphia PA
    get more system ram if you are running xp and your performance will increase.
     
  7. Nismo83

    Nismo83 OSNN AZN Addict

    Messages:
    383
    512 MB RAM is more than enuf for running WinXp. .But certainly the more the better... However, it doesn't make any sense for a GF4 for getting such a low fps and with such amount of RAM. Try updating your driver and post the result here. I'm also getting a GF4 Ti4200 in the upcoming weeks if I won the bet in WC2002. Cheers...:)
     
  8. Qumahlin

    Qumahlin Moderator

    Messages:
    2,006
    You haven't said what resolutions your trying to run these games in when your getting those bad fps.
     
  9. Zedric

    Zedric NTFS Guru Folding Team

    Messages:
    4,006
    Location:
    Sweden
    Have you checked if the card is running at AGP 4X?
     
  10. Jz1397-5

    Jz1397-5 XP Bad Ass

    Messages:
    1,278
    Location:
    Philadelphia PA
    my bad I thought h had 128
     
  11. Cosmin

    Cosmin Graphic Designer

    Messages:
    1,633
    Location:
    Romania
    i think that 512 is still to much , am i right ? :rolleyes:
     
  12. isoacid

    isoacid Guest

    Ok I just tried the detanator 29.40, no changes. Im using agp 4x. I play games at 1024x768 32bit.
     
  13. isoacid

    isoacid Guest

    Oh yeah I jus reformatted and the fps goes down to the 37-40's on GTA3 now.
     
  14. Jz1397-5

    Jz1397-5 XP Bad Ass

    Messages:
    1,278
    Location:
    Philadelphia PA
    chill thought that he was running 128, mis read.

    try to cut down on the system apps, only idea, load windows dlls into memory, (helps run faster for me)
     
  15. [CpK]Bastid

    [CpK]Bastid Guest

    im usin visiontek ge4ti4400
    i get 60fps in cs(too lazy for refresh rate fix), running in opengl 1024x768

    i use the detxp drivers 28.32

    dunno what could be causing your low fps...maybe your fps in cs is set to a low fps.....default is 72 i think
     
  16. isoacid

    isoacid Guest

    I cant install the det 28.32 for some reason. They worked on my other graphic card but now when I install them they arent actually installed. It still says my current drivers.