Fans running @ High speed!

Discussion in 'General Hardware' started by failurbydesign, Mar 6, 2008.

  1. failurbydesign

    failurbydesign music MUSIC music Political User

    Messages:
    1,820
    Location:
    Las Vegas
    Over that past few days i have noticed that my pc has been kicking the fans on high speed, when normally it doesn't...are there any software tools or by physically checking out that may be causing this?
     
  2. _kC_

    _kC_ Moderator

    Messages:
    514
    have a look inside your case and check to see that there is no build up of dust on the fans/heatsinks

    this would cause the fans to need to do more work.

    also what temp is your board/cpu running at (and what cpu?)
     
    Last edited: Mar 6, 2008
  3. failurbydesign

    failurbydesign music MUSIC music Political User

    Messages:
    1,820
    Location:
    Las Vegas
    Its an AMD X2 4200...here is the Everest info for temps
     

    Attached Files:

  4. _kC_

    _kC_ Moderator

    Messages:
    514
    doesnt look bad
     
  5. failurbydesign

    failurbydesign music MUSIC music Political User

    Messages:
    1,820
    Location:
    Las Vegas
    ill check for dust and such..its just weird...im not doing much and 80% of my ram is free and like 10% of my cpu is in use...weird
     
  6. _kC_

    _kC_ Moderator

    Messages:
    514
  7. LordOfLA

    LordOfLA Godlike!

    Messages:
    7,027
    Location:
    Maidenhead, Berkshire, UK
    My ATI card kicks into high gear all the time. I have all the others running at 100%, keeps my lounge warm that way :D
     
  8. failurbydesign

    failurbydesign music MUSIC music Political User

    Messages:
    1,820
    Location:
    Las Vegas
  9. _kC_

    _kC_ Moderator

    Messages:
    514
  10. failurbydesign

    failurbydesign music MUSIC music Political User

    Messages:
    1,820
    Location:
    Las Vegas
    i cleaned the pc out..has some dust...installed the drivers such..seems fine..thanks