DIVX Problems

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by bheagle, May 3, 2002.

  1. bheagle

    bheagle Guest

    Ok I am checking on this for my cousin... so I better give HIS Specs here first...

    ECS K7VTA3 Version 2.0 Bios upgraded to version 2.22a
    AMD 2100+ XP Processor
    Two 60 gig HD at 7200 RPM (not sure on make)
    Soundblaster LIVE card
    ATI All in wonder Radeon 8500
    DVD rom
    1.5 gig Ram
    WIN XP PRO

    ok so here's the mystery.. he has movies encoded with DIVX 5.01 but every time he plays them about 2 min into the flick, it locks up the system... The movies work fine on all other machines, any ideas..??

    Oh yea... and we've pulled the live card thinking it might be the dreaded SB LIVE PCI NOISE ISSUE... no luck there...
     
  2. stuy_b

    stuy_b Guest

    Get the latest update. and check the encoder preferences
     
  3. bheagle

    bheagle Guest

    thanks for the reply so quickly, BUT as I said... the movies work fine on all other syystems, and he's using divx 5.01... (the latest)
     
  4. stuy_b

    stuy_b Guest

    sorry m8, I dunno what else it could be, your m8 will have to contact divx directly and report the error.
     
  5. bheagle

    bheagle Guest

    anyone else got any ideas here....????:(
     
  6. dreamliner77

    dreamliner77 The Analog Kid

    Messages:
    4,702
    Location:
    Red Sox Nation
    what are you using to play it? if not using any of these, try gdivx, bs player, or the playa. They all work much better with divx than media player
     
  7. bheagle

    bheagle Guest

    have tried ALL the other players with the same result.
     
  8. bheagle

    bheagle Guest

    come on...nobody has any other suggestions?