Cant send mail with outlook

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by meisme, Oct 3, 2003.

  1. meisme

    meisme Guest

    For some reason I cant send any mail with my verizon account using outlook express, I can only send using their netmail, is any one experiencing this problem.
     
  2. Im having the same problem with my new lycos account.. I can only send through their website.
     
  3. Khayman

    Khayman I'm sorry Hal... Political User Folding Team

    Messages:
    5,518
    Location:
    England
  4. Khayman

    Khayman I'm sorry Hal... Political User Folding Team

    Messages:
    5,518
    Location:
    England
    Lycos settings are
    From the Tools menu, choose "Accounts."
    Select the "Mail" tab.
    Click the "Add" button.
    From the Add menu, click "Mail."
    Type your full name in the "Display Name" box.
    Click "Next."
    In the Email Address box, type your email address.
    Under "My incoming mail server is a [ ] server" select "POP3" from the dropdown.
    Type "pop.mail.lycos.com" for the Incoming Mail (POP3, IMAP, or HTTP) server.
    Type "smtp.mail.lycos.com" for the Outgoing Mail (SMTP) server.
    Click "Next."
    In the Account Name box, type your entire Mail address.
    In the Password box, type your email password.
    If you want Outlook Express to remember your password, check the "Remember password" box.
    Do not check the boxes labeled "Log on using Secure Password Authentication (SPA)."
    Click "Next."
    Click "Finish."
    To turn the SMTP authentication setting on, follow these steps:

    From the Tools menu, choose "Accounts."
    Select the "Mail" tab.
    Select the account labeled "pop.mail.lycos.com."
    Select the "Servers" tab.
    Check the box next to "My Server Requires Authentication."
    Click "OK."

    If neither of them work then its down to them
     
  5. meisme

    meisme Guest

  6. PseudoKiller

    PseudoKiller Zug Zug

    Messages:
    3,858
    Location:
    Ice Crown Citadel
    whats the error you get when trying to send email??
     
  7. meisme

    meisme Guest

    I fixed it, I went to the support center and I realized that ihad to check "My server requires authentication".