burner problems

Discussion in 'General Hardware' started by cabmustang, Mar 2, 2003.

  1. cabmustang

    cabmustang Guest

    after installing service pack 1 my burner fails to burn. every time i try it gives me an error message of wrong media in drive, but there was a cd/rw in the drive. and it can't be the disc because i'v tried multiple discs. also my external cd burner works fine but my internal doesn't work. any help would be much appreciated. i'm tired of burning at 4x:)
     
  2. Hipster Doofus

    Hipster Doofus Good grief Charlie Brown

    Messages:
    5,920
    Location:
    Melbourne Australia
    Have a look over here. There's a few links at the bottom of the page too.
     
  3. Gus K

    Gus K NTFS abuser

    Messages:
    380
    Location:
    USA
    I would first uninstall the burn software. Check to see if the burner will play a music CD, read data. Reinstall your burn software.
     
  4. cabmustang

    cabmustang Guest

    ok, i tried uninstalling the burner and software and still no luck. but if i uninstall service pack 1 my burner will burn fine.
     
  5. jroc

    jroc Guest

    not knowing just what burner you have or software your using....its hard to really help...but if unistalling service pak 1 fixes your problem...then there ya go....but Im gonna say its a driver issue or ASPI issue with your burner.....does this give you the same error with a factory cdr...not blank or cdrw..but maybe a Software CD or Audio CD
     
  6. cabmustang

    cabmustang Guest

    it's the same with all cd's. i also cannot read any cd's. i am using a TDK 241040 cd burner with the latest version of nero installed.
     
  7. Kush

    Kush High On Life!

    Messages:
    4,590
    Location:
    Montreal, Quebec
    yeah

    jroc is probably right. since u installed sp1 it probably uninstalled ur aspi layers which u need to run a cd-rw properly. so just reinstall them and tell us what happens
     
  8. cabmustang

    cabmustang Guest

    do you know where i can find aspi layers?
     
  9. jroc

    jroc Guest

  10. cabmustang

    cabmustang Guest

    thank you for having me download a dialer.......
     
  11. Kush

    Kush High On Life!

    Messages:
    4,590
    Location:
    Montreal, Quebec
    what the hell?

    what the hell are u talking about thats not a dailer i even downloaded it my self just to check and its apsi layers
     
  12. cabmustang

    cabmustang Guest

    i checked it a few times. the file that it trys to download is "descargas.exe". it downloaded, i opened it. and then it was in some foreign language and so i just clicked and it started dialing.
     
  13. mbunny

    mbunny Guest

    yep... links me to a dialler as well
     
  14. jroc

    jroc Guest

  15. cabmustang

    cabmustang Guest

    ok. i installed the aspi layers and it still doesn't work. any other suggestions
     
  16. cabmustang

    cabmustang Guest

    anyone?
     
  17. cabmustang

    cabmustang Guest

    ok i'm still having problems with my burner and now noticed that service pack 1 also messed up my floppy. does anyone know what this could be, it's getting very annoying. thanks for any help you can give.