Bootup Event Viewer & Taskbar Lockup

Discussion in 'Windows Desktop Systems' started by daleholden, Mar 31, 2002.

  1. daleholden

    daleholden Guest

    Hi all

    Happy Easter

    Anybody help out there i keep getting periodic problems on bootup. Everything loads fine but my taskbar has problems loading.

    I have tried several fixes but i lkeep getting it. When i check Event Viewer i always get the same errors listed, but i can find nothing at MS Knowlege Base ti fix it

    1. Event Type: Error
    Event Source: DCOM
    Event Category: None
    Event ID: 10005
    Date: 31/03/2002
    Time: 18:23:30
    User: DALE\Dale
    Computer: DALE
    Description:
    DCOM got error "The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it. " attempting to start the service ImapiService with arguments "-Service" in order to run the server:
    {520CCA63-51A5-11D3-9144-00104BA11C5E}

    2. Event Type: Error
    Event Source: Service Control Manager
    Event Category: None
    Event ID: 7023
    Date: 31/03/2002
    Time: 18:15:57
    User: N/A
    Computer: DALE
    Description:
    The IPSEC Services service terminated with the following error:
    The attempted operation is not supported for the type of object referenced.

    Event Type: Error
    Event Source: Service Control Manager
    Event Category: None
    Event ID: 7001
    Date: 31/03/2002
    Time: 19:33:00
    User: N/A
    Computer: DALE
    Description:
    The Background Intelligent Transfer Service service depends on the Workstation service which failed to start because of the following error:
    The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

    4. Event Type: Error
    Event Source: Service Control Manager
    Event Category: None
    Event ID: 7001
    Date: 31/03/2002
    Time: 19:33:00
    User: N/A
    Computer: DALE
    Description:
    The Messenger service depends on the Workstation service which failed to start because of the following error:
    The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    I have no network connection and i am running ADSL on my machine.

    Any ideas its really pissing me off
     
  2. Qumahlin

    Qumahlin Moderator

    Messages:
    2,006
    None of those errors should be having an effect on your taskbar, what exactly is the problem with it loading? does it not lod, load slow, show nothing etc?
     
  3. daleholden

    daleholden Guest

    Loading Problem

    Well the loading problem is simple I get a partial load of icons then as it tries to load Zone Alarm Pro it slows down to nothing and freezes the whole system.

    I reboot go to F8 and ask for the last time it worked properly and normally if I do this 1- 3 times it get me back to a fully working system.

    Even when it works fully Zone Alarm Pro takes 60 seconds to load!

    I have tried removing this and reinstalling but it stays the same. Last time I removed it I noticed it loaded slightly faster but then had problems with Explorer that took 3 minutes to open the 1st time, this is now sorted and it open in a second.

    When it running it is fine I have tried running sfc /scanow, tried running Ontrack Sysytemsuite, but still get the problem intermittently.

    Somedays i have no problem!