Black Hawk Down

Discussion in 'PC Gaming' started by GMeagle86, May 8, 2004.

  1. GMeagle86

    GMeagle86 OSNN Addict

    Messages:
    144
    For some reason whenever I go to play Black Hawk Down, I will go though the menus and it will load the game, then all of a sudden maybe 5 sec into the game. The video will lock up, I can still hear the audio. I have the ATI Radeon 8500 card. Any ideas? Thanks!
     
  2. napalmnthemorning

    napalmnthemorning Moderator

    Messages:
    721
    Location:
    OREGON
  3. GMeagle86

    GMeagle86 OSNN Addict

    Messages:
    144
    I did try those the other day, and it caused me many problems. I ended up having to do system restore to get my system back to normal. My computer would freeze soon after starting windows. I would click the start menu, and it would freeze as it was trying to make the fade transition. I have never had much success with ATI drivers. Is there another option I could try? I would like to upgrade my drivers, but it causes me so much trouble when I do....
     
  4. toretto

    toretto Mentally Absent

    Messages:
    226
    Location:
    Mankato, Minnesota, USA
    post your system specs for us, would you please.
     
  5. GMeagle86

    GMeagle86 OSNN Addict

    Messages:
    144
    AMD 1.8GHz
    1GB of DDR Ram
    Sound Blaster Live
    ATI 9600 PRO Graphic Card (correction from above)
    80GB Hard Drive
    Win XP Pro
     
  6. Dubbin1

    Dubbin1 I Like Cheese

    Messages:
    744
    Location:
    Ohio
    That system should play the game just fine. I have never had any problems with ATI drivers, and the game has never locked up on me, so Im kinda wondering if you have a problem elsewhere. When was your last reformat?
     
  7. GMeagle86

    GMeagle86 OSNN Addict

    Messages:
    144
    I had to completly reformat my hard drive about 2 months ago..due to a computer crash while uninstalling a service pack....

    This post almost describes my problem exactally...but this person got his computer working by upgrading his bios....
    http://www.gameheaven.nl/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=66

    My bios is: Phoenix-Award BIOS v6.00PG with the Date as: 09/02/02

    I can't seem to find any updates, maybe I am not looking in the right place.
     
  8. toretto

    toretto Mentally Absent

    Messages:
    226
    Location:
    Mankato, Minnesota, USA
    actually, try disabling the vpu recover on the card. that is in the settings page. sometimes you just need to ride out the lockup, i have to do that with my 9200 from time to time. it fixes itself, and just hums along happily ever after.
     
  9. GMeagle86

    GMeagle86 OSNN Addict

    Messages:
    144
    I will try that. I think I need to install ATI's drivers to get to the setting's page....I currently let windows find the best driver for the card. But like I said earlier, the newest catylist gave me tons of problems. Is there any other driver for the card?
     
  10. GMeagle86

    GMeagle86 OSNN Addict

    Messages:
    144
    I tried disabling VPU recover on the card. It still locks up my computer. I was finally able to get the new ATI drivers installed, but they arn't 100% stable. Every so often my computer screen will just go black, and my monitor will power down. I then have to restart to get my picture back. It is getting frustrating.
     
  11. napalmnthemorning

    napalmnthemorning Moderator

    Messages:
    721
    Location:
    OREGON