X11 Issues...

Techno Child

web{designer}
Joined
Oct 10, 2004
Messages
871
#1
Hello everyone,

I am trying to install GIMP on a Powerbook G4, and the OS is 10.4.8. When I try to run the installer, it stops and says that X11 should be installed first.

So I go to Apple's website and download X11 and try to install it. X11 says that there is a newer version installed, and it won't continue either!

So what I gather is that the previous install of X11 was corrupt, and I cannot find it anywhere on the hd to delete it. Is there a way to wipe out X11 and do a reinstall without having to reinstall OSX?

Thanks guys,
-tc
 

SPeedY_B

I may actually be insane.
Joined
Mar 31, 2002
Messages
15,800
#2
If I remember right, X11 from Apple's site is outdated. You need to install it from your install DVD.

Also, try using Gimp.app, it's much easier.
 

Techno Child

web{designer}
Joined
Oct 10, 2004
Messages
871
#3
Shoot... So I have to go locate the disk/manual packets huh? If I remember correctly, I got this compy with the original restore disks. Would the new version of X11 be on those aswell?

BTW: I am using Gimp.app :)
 

SPeedY_B

I may actually be insane.
Joined
Mar 31, 2002
Messages
15,800
#4
X11 1.0 (the one available on the Apple site) is for panther / 10.3.

X11 1.1 is Tiger / 10.4, so if your restore/install discs are Tiger then you should have X11 1.1

Also just for reference, if you don't have "/Applications/Utilities/X11.app" then X11 isn't installed :)

If you can't find your discs, I'll get X11User.pkg from my Tiger DVD and upload it for you :)
 

Techno Child

web{designer}
Joined
Oct 10, 2004
Messages
871
#5
ohh... Would you? That would save me a ton of searching. So far I only found 10.2, 10.3, and the recovery disks for both our G5 iMac and the G4 iBook... you would think by now I would find a centralized location for these things... :s

X11 is not in the Utilities folder, that I can see anyways.... may be hidden but doubt it. I guess this means that the one I downloaded through my developer's account was also for 10.3 which is why it said the one I "have" is newer...

Thanks in advance for the upload :D
 

SPeedY_B

I may actually be insane.
Joined
Mar 31, 2002
Messages
15,800
#6
You'd know if it was there, it's a large "X" icon...



I'm trying to upload the installer now, will slap a link here when it's done.
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
62,000
Messages
673,419
Members
89,023
Latest member
PetHip