wrong cpu?

K

k3n

Guest
i have a gigabybe motherboard and i got and xp2500+, and when i go to my system properties (control panel>system) i see my speed becoming a 1.11ghz w/ 512 ram, the ram part is right. y is it displaying my speed being 1.11ghz? my friend w/ a Pentium 4 has a 2.5 something ghz n it reads 1.11 also. but my other homie who has a xp2000 says xp2000 on his?

ne suggestions that i really i could really try to find the speed of my cpu liek a benchmark program?
 

Adrenalize

Tired Zombie
Joined
18 Feb 2003
Messages
134
try looking in the bios to see if the FSB is set to 166
that might be the problem,also set the multiplier to 11.0
 

blinden

OSNN Senior Addict
Joined
4 Aug 2002
Messages
268
yeah, the multiplier is most likely at 11 there and his FSB is most likely at 100

crank 'er up
 
K

k3n

Guest
blinden said:
yeah, the multiplier is most likely at 11 there and his FSB is most likely at 100

crank 'er up

is the multiplier and fsb entry @ voltage in the bios.?

sure cant find it in the bios.
 
K

k3n

Guest
the mobo is a gigabye k7 triton

fsb 400 / ddr 400 / agp 8x

when u say change the fbs r u talkin bout on the mobo?
 

Taurus

hardware monkey
Joined
8 May 2002
Messages
3,206
k3n said:
the mobo is a gigabye k7 triton

fsb 400 / ddr 400 / agp 8x

when u say change the fbs r u talkin bout on the mobo?
fsb = frontside bus... it's basically the speed at which the motherboard will run and your cpu speed is linked to that. right now it's running at 100mhz (100x11=1.1ghz)... it needs to be set at 167mhz (167x11=1.83ghz.. 2500+ stock speed).

it will be in your bios. let me check gigabyte's site to instruct you exactly where.

you don't have a model number like GA-7N400-L ?
 
K

k3n

Guest
Taurus said:
fsb = frontside bus... it's basically the speed at which the motherboard will run and your cpu speed is linked to that. right now it's running at 100mhz (100x11=1.1ghz)... it needs to be set at 167mhz (167x11=1.83ghz.. 2500+ stock speed).

it will be in your bios. let me check gigabyte's site to instruct you exactly where.

you don't have a model number like GA-7N400-L ?


sry bout dat i was just look at the box, let me get the manual.

(gets manual)?

its a Gigabyte Ga-7vt600-L
 

Taurus

hardware monkey
Joined
8 May 2002
Messages
3,206
k3n said:
sry bout dat i was just look at the box, let me get the manual.

(gets manual)?

its a Gigabyte Ga-7vt600-L
nice board.

okay, it looks like you need to flip a switch on the actual board. it's labelled "SW1" and it's just off the end of your agp slot. check page 10 of your manual. looks like it just needs to be put in the "off" position.
 
K

k3n

Guest
2 min later.

<3 Taurus...kthx

it works now it now reads xp2500 8)
 

Taurus

hardware monkey
Joined
8 May 2002
Messages
3,206
awesome. 'welcome. :)

i think i own the first recorded hardware remedy on the new ntfs!
:eek:
wooHOO! :D :cool:
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Xie wrote on Electronic Punk's profile.
Impressed you have kept this alive this long EP! So many sites have come and gone. :(

Just did some crude math and I apparently joined almost 18yrs ago, how is that possible???
hello peeps... is been some time since i last came here.
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.
Terrahertz wrote on Electronic Punk's profile.
Yo fellas!
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Where are you buddy?

Forum statistics

Threads
62,005
Messages
673,461
Members
5,599
Latest member
Larry Chris