WMP Problem ??!!

M

MrMagoo

Guest
#1
:confused:
Can anyone tell me why it is, that when i try to play any mp3 in WMP playlists, it downloads a new codec for each file ?
But when i double click the file, it plays straight away !

I did have WMP8 but have converted to WMP9 beta to see if i could alleviate this problem.
I am still having the same problem in WMP9 beta !

Does it mean i will have to reinstall WMP8 ? (Or do a system restore?)
Any help would be much appreciated as this is really irritating me......
:D
 
D

Daviesbad04

Guest
#2
Could be that your installation is corrupt, or the file your playing is somehow different from other .mp3 files. TO tell ya the truth i dont know, altho i have had that problem, but i just reinstalled XP and it worked. I figure try reinstalling WMP and if that doesnt work then im all out of ideas.......sorry bud:confused:
 
T

ThesiS

Guest
#3
You could try to find and install some codec packs on the net. I'm not really sure which codecs you WMP is looking for and not finding, but it could help. I used to have the same problem, but I don't anymore. I have the Nimo Codec Pack v5 build 7 installed now and I never run into that problem anymore. I don't know if that was the answer or not, but you might atleast want to give it a try.
 
M

MrMagoo

Guest
#4
Thanks for the help guys.
I do have the nimo codec pack v5 build 7 installed, but i done a system restore a few weeks ago because my pc kept shutting down for no reason, maybe i'll uninstall it and install it again.
I'll let ya know what happens !
Same goes with WMP, i'll uninstall then reinstall that !
 

BonyTony

OSNN Senior Addict
#5
have a look at this option

to stop it trying to download codecs go into options and untick what its showing in the attached file
 
M

MrMagoo

Guest
#6
DOH !!!!
I dont know how it happened but i didnt even take any notice of that when i looked at it before !

Must be the Homer Simpson in me.

Problem solved, thanks guys !!!!
:D :D :D :D :D :D :D
 

brocher

OSNN Senior Addict
#8
I downloaded the NIMO codec pack and it gave me nothing but grief. When i opened a file that used WMP 8 it opened so far and then shutdown again.Tracked it down to a problem with the pack and uninstalled it. Now i can play MP3's or other files on WMP 8 or 9 . I downloaded the codec pack from Microsoft but still can't play very much.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,969
Messages
673,295
Members
89,015
Latest member
arrangel