Windows Vista RC1 Build 5600-16384 Released

Luna

OSNN Senior Addict
Joined
6 Jan 2004
Messages
303
Anyone had luck with Nforce 4 Raid Drivers?

I've tried using the nvidia RC1 x64 nforce drivers, and the WHQL XP64 drivers, but it can't detect my drives when I attempt to load them on boot up / install.
 

GEN3RIC

OSNN Senior Addict
Joined
4 Apr 2005
Messages
634
Friend is having this issue. Any takers?

arrrrrrghhh............


well 3 hours later i downloaded vista again and burned it in nero at the slowest speed possible (6x) and sure enough the same d@mn thing happened........

This is frustrating because i didnt think that my system was that rare or odd that it would work on virutally every system but mine. I thought i had fairly popular stuff that you would think would have been tested.....

anyone have any ideas on what else i can do to try to isolate the problem?

the only thing that seems odd for me is that i tried the first batch of dvds on a different system and the same thing happened??????


Just out of curiosity....what is suppossed to happen when installing vista? I got the windows loading files bar intially.....goes to 100 and then i get a green progress bar with microsoft 2006 that lasts for 10-15 seconds and then i get a cursor with a black screen that blinks and then the screen turns greenish/blue. The cursor is there and then nothing happens??
 
Last edited by a moderator:

Smoke286

Smokeater
Joined
4 Jun 2002
Messages
314
I'm having an issue with the downloader. Is there a way to order the DVD and receive it in the mail like you could with Beta 2?
 

SPeedY_B

I may actually be insane.
Joined
31 Mar 2002
Messages
15,804
Downloaded, burned to disc, now I just need a key :D
 

Smoke286

Smokeater
Joined
4 Jun 2002
Messages
314
Weird, I have it downloading now, but I had to install and use a third party downloader. Does anyone know any free burning software that will work with Vista and can burn an .iso?

I take it from other comments here that you just have to input your Beta 2 CD Key to install?
 

madmatt

Awesome is as awesome does.
Political Access
Joined
5 Apr 2002
Messages
13,314
Yes, the beta 2 key works for all public releases.
 

Luna

OSNN Senior Addict
Joined
6 Jan 2004
Messages
303
Well finally got it up and running

Asus A8N32-SLI Deluxe
AMD64 X2 3800+
Nvidia 7800GT
SB Audigy 2 ZS
2 Raptors in Raid 0 (nforce RAID)

Ran into a bit of trouble on the install. The only way I could get it to read the RAID array was to install it from within windows XP and use the xp64 WHQL raid drivers. Restarted and it installed fine / moved my old xp setup to a backup folder.

After reboot I installed the RC1 video drivers, which installed and then locked up my system. After restarting they seem to be installed, nothing is missing from the device manager.

Audio I'm about to test out. Everythign else seems to be working fine so far :)


-----

The Audigy 2 ZS seems to hate RC1. Stuck with my onboard audio for now.
 
Last edited:

SPeedY_B

I may actually be insane.
Joined
31 Mar 2002
Messages
15,804
Huzzah. Microsoft e-mailed me a key this morning, will get round to installing this later tonight or tomorrow :)
 

melon

MS-DOS 2.0
Political Access
Joined
13 Feb 2002
Messages
854
Friend is having this issue. Any takers?
6x is the "slowest speed possible"? I have my doubts with that statement. 1x or 2x is all that Microsoft recommends for burning the ISO.

Melon
 

Shamus MacNoob

OSNN Veteran Addict
Political Access
Joined
8 Jan 2002
Messages
4,199
Anyone got a fix for the soundmax adi driver not found on startup? I cant get my mic to work was same with 64bit last time this time I went 32bit but still no mic. They emailed me my key last night ....!!!
 

GEN3RIC

OSNN Senior Addict
Joined
4 Apr 2005
Messages
634
my Intel PRO/WIRELESS integrated wifi drops the connection constantly so I am using a USB Netgear wifi adapter. Any updated drivers from Intel?

Still having issues with the display adapter, when coming back from sleep it flickers on but just gets caught in a continuous loop of flickering like it cant recover from the error. It should be noted I am using Nvidia's 96.33 RC1 drivers using a modified .inf to allow it to run on my 120M chipset...
 

madmatt

Awesome is as awesome does.
Political Access
Joined
5 Apr 2002
Messages
13,314
Intel hasn't relased ANY Vista drivers yet.
 

kop48

OSNN Addict
Joined
11 Jun 2006
Messages
209
I figured it out. I disabled UAC and it started working. Interesting though, I didnt have to do that in Pre-RC1
If you right-click on the shortcut for it, you should be able to tell it to run as administrator? This is if you want to keep using UAC, by the way.
 

Members online

No members online now.

Latest forum posts

Latest profile posts

Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.
Terrahertz wrote on Electronic Punk's profile.
Yo fellas!
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Where are you buddy?
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Hey EP! All good with me, applying for Microsoft MVP right now, should have done this a while ago.

Notifications don't work, I only found your response by coming back to hunt up some threads, if you want, give me your email address so we can keep in touch easier!
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
EP, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there!

Forum statistics

Threads
61,991
Messages
673,365
Members
5,585
Latest member
LucyHennessy

Affiliated sites