• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

video problems

IDLE

OSNN Senior Addict
#1
i ahve a GEForce 5600FX 256mb card. my problem as of lately is that when playing a game or just in windows my video gets all funked up. kinda looks like a checkered bored but with alot of small lines and a bunch of colors. not sure if this is a video problme.

i have reinstalled drivers. i had the latest detonators and then went abck to 45.23 and that didnt help. any ideas??? this card is only like 8 months old

i dont over clock the card either.
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Staff member
Political User
#2
are you overclocking your card @ all? or the cpu?

what you are describing is an example of over-heating on the card... the checkerboard pattern is a tell-tale sign...

check your heatsink and see if it is positioned correctly and does not appear to be lose or anything else like that..


if it is oc'd (either gpu or cpu or both) please underclock and see if this helps out.. if not and RMA might be an option you will have to consider...
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Staff member
Political User
#5
no not the processor idle... if it had been oc'd in some systems that oc's the AGP card as well...

check the heatsink on the video card and see if it is seated properly... if it is than you have a buggered video card most likely...

the symptoms are clearly heat related and most likely arise from improperly placed heatsink or (most often) from overclocked components...
 

IDLE

OSNN Senior Addict
#6
there is quite a bit of dust on the heat sink. i have sprayed it with a can of air. but you are saying the card is basically toast?
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Staff member
Political User
#7
try running the card with the hsf cleaned now...

see if it is playing things better...

if not its more than likely you have suffered some heat damage yes...

btw have you checked to see if your heatsink is attached properly and is not loosse?
 

IDLE

OSNN Senior Addict
#8
the heatsink is stabalized. but i found on one of the resistors that there is some orange color corrision. like a car battery does. but since cleaning it out i havent had any trouble with it. so far..
 
#9
If your card is not using all pixel pipelines, this can happen. Errors like this were common back when people were trying to softmod their Radeon 9500 pros. Run 3dmark01 or 03, and compare fill rates against these. If your scores are significantly lower, you probably have a broken pixel pipeline.
 

IDLE

OSNN Senior Addict
#10
interesting thing happned. the same problem occured. the checkered effect while running 3dmark03. it got thru the 1st game test then pooped on me on the start of the second game......
 
#12
IDLE said:
the heatsink is stabalized. but i found on one of the resistors that there is some orange color corrision. like a car battery does. but since cleaning it out i havent had any trouble with it. so far..

Sounds like you actually have a capacitor leaking electrolyte. I'd say the card is dead or will soon be. I hope you can RMA it.
 

Members online

Latest posts

Latest profile posts

Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,961
Messages
673,239
Members
89,013
Latest member
Pdawgintown