• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

tracert probs

N

noah472

Guest
#1
Hey there party people, already posted this under apps but thought some of you gurus might have a clue!?! My mate has Xp and an ADSL line with a USB 500 package. He has noticed that when he runs a tracert command either from the command prompt or from third party software the system sits for ages trying to resolve the first hop's domain name, it then reboots all on its own accord. We can use ping and nslookup but just can run tracert's. the only thing which is unusual about the first hop is that there is no domain name on it (this is due to the isp that we use not any system fault) It would appear that when an ip cant be resolved to a domain the system panics and reboots..... anyone ever heard of anything like this? its friking weird!
 

JJB6486

Retired Mod
Political User
#2
Add a -d switch to tracert

tracert -d <host/IP>

the -d tells it not to resolve addresses, and will return only IPs without even trying to resolve the addresses

JJB6486
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,962
Messages
673,240
Members
89,017
Latest member
loxioalix