system error

P

pops

Guest
Don't know if this is the right place for this problem but here we go.
Everything was working fine then all at once a message appeared "the system is recovering from a serious error" after checking all my hardware and re-installing xp I still get the same message but everything runs ok.Anyone got any idea's as to what is going on???
 

gothic

LinuXPert
Joined
9 Dec 2001
Messages
453
Could you give us an idea about
1. Your hardware
2. frequency of error
3. At what stage does the error occurs (i.e. after starting an application, or after closing an application??)
And perhaps mention what, if any, background bits and pieces you have running (anti-virus, firewall etc.)

ta ta

TOK:) :confused: :)
 
P

pops

Guest
Sorry about that my system is:-

Pentium 4 1.6 gig
384 MByte 133 sdram
80 gig hard drive
nvidia gforce3 ti 200
dvd
cd rewriter (sony)

The only background activities are sygate personal firewall and c-media mixer,both of which have been running since I have had xp.

This problem happens as soon as the boot up finishes.I don't have to start any programs.

I have read on windows xp newsgroups (from help and support) that I am not the only one with this problem.It seems that this report has somehow got stuck and won't delete.
 

gothic

LinuXPert
Joined
9 Dec 2001
Messages
453
What happens if you go into safe mode, does it still happen?
You could also try selective startup, and try skipping some of the more bizar drivers/software.
Only a thought.!.
I've asked a freind of mine to have a look, he'll be back to you shortly.
 

Qumahlin

OSNN Veteran Addict
Joined
6 Dec 2001
Messages
2,006
check your even viewer and tell us what the last failed events were in the system, application, and service tabs are, if there is a error it will be listed in event viewer so you can narrow it down
 

Bytes Back

Ex Police Chief
Joined
20 Jun 2004
Messages
1,383
I have seen this ! it was an issue with a soundblaster live. Have you got one ?
 
P

pops

Guest
I have resolved the problem,it was left behind from an update that went wrong,there is nothing wrong with my system.
I got rid of it by
(1)disable error reporting

(2)Disable virtual memory.TAKE A NOTE OF YOUR SETTINGS FIRST

(3) reboot

(4)Re-enable virtual memory.Use the settings you noted down earlier.

(5)reboot and make sure that the paging file is now active.

(6)Re-enable error reporting.

(7)reboot and make sure that the error message has now gone.

PLEASE MAKE SURE THAT YOU TAKE NOTE OF ANY SETTINGS BEFORE TOU ALTER THEM.
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Xie wrote on Electronic Punk's profile.
Impressed you have kept this alive this long EP! So many sites have come and gone. :(

Just did some crude math and I apparently joined almost 18yrs ago, how is that possible???
hello peeps... is been some time since i last came here.
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.
Terrahertz wrote on Electronic Punk's profile.
Yo fellas!
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Where are you buddy?

Forum statistics

Threads
62,007
Messages
673,466
Members
5,598
Latest member
Larry Chris