soundcard probs please help

D

derekp

Guest
I seem to have a strange problem with my soundcard. I have a creative
soundblaster pci 128 on a wondows xp system. My problem is that when i try
to run a game or my system plays certain sounds the sound almost chirps
(best way to describe it?), it seems to chirp when information is being read
from the cd rom, but this is not always the case. I have tried no
acceleration to full acceleration, installed the latest drivers but to no
avail, also i have noticed that only in games the sound seems to be playing
too fast??? Any ideas?
 

Qumahlin

OSNN Veteran Addict
Joined
Dec 6, 2001
Messages
2,006
Are you using any type of PCI harddrive controller? or is the sound board plugged into the first port next to your video board? if it is move it to another slot in either situation
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Where are you buddy? :(
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Hey ep!

All good with me, applying for microsoft mvp right now, should have done this a while ago.

Notifications don't work, I only found your response by comming back to hunt up some threads, if you want, give me your email address so we can keep in touch easier, mine is perriscalderon at gmail
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?

Forum statistics

Threads
61,978
Messages
673,285
Members
89,064
Latest member
Plesuvius