Sidebar contacts mailto not working

Heeter

Overclocked Like A Mother
Joined
8 Jul 2002
Messages
2,732
Hi All,

I have the Contacts gadget on my sidebar, when I click on the email link, I get an error that the application is not found. I am using Windows Mail,

How can I fix this?

Thanks,

Heeter
 

Heeter

Overclocked Like A Mother
Joined
8 Jul 2002
Messages
2,732
Anyone?

Bump,,,,,,LOLOL


Thanks in advance,

Heeter
 

Heeter

Overclocked Like A Mother
Joined
8 Jul 2002
Messages
2,732
Hey all,

Would anyone have any idea as to how to fix this?

Don't know where to look to find a fix for this.

Thanks,

Heeter
 

madmatt

Awesome is as awesome does.
Political Access
Joined
5 Apr 2002
Messages
13,314
Which Gadget is it? Was it created by Microsoft?
 

Heeter

Overclocked Like A Mother
Joined
8 Jul 2002
Messages
2,732
Thanks Matt,

I would believe it is created by MS, it is a default gadget in the "Add Gadgets" section of the sidebar.

Update: I have been flipping through the registry, and finally found the registry key: HKEY_CLASSES_ROOT\mailto\shell\open\command\default
I have modified the filepath to winmail.exe, but now it starts winmail, but does not open the "Compose" window. It just opens the winmail.exe process, but not the app itself. Will continue to fidget around with it.


Any help would be appreciated.


Thanks,

Heeter
 
Last edited:

madmatt

Awesome is as awesome does.
Political Access
Joined
5 Apr 2002
Messages
13,314
Try adding the following to the end of the path: /mailurl:%1

e.g. "PATH TO WINMAIL.EXE" /mailurl:%1

I don't use Windows Mail on my Vista boxes so I have to way of testing it.
 

Heeter

Overclocked Like A Mother
Joined
8 Jul 2002
Messages
2,732
Hahaha, That did it, Thanks a million, Matt.

If you were here, I'd pinch your cheeks....LOL

I tried other extensions but not this one, didn't know about this one....


Thanks again

Helder
 

madmatt

Awesome is as awesome does.
Political Access
Joined
5 Apr 2002
Messages
13,314
Awesome. Glad to help Helder.
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Also Hi EP and people. I found this place again while looking through a oooollllllldddd backup. I have filled over 10TB and was looking at my collection of antiques. Any bids on the 500Mhz Win 95 fix?
Any of the SP crew still out there?
Xie wrote on Electronic Punk's profile.
Impressed you have kept this alive this long EP! So many sites have come and gone. :(

Just did some crude math and I apparently joined almost 18yrs ago, how is that possible???
hello peeps... is been some time since i last came here.
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.

Forum statistics

Threads
62,013
Messages
673,480
Members
5,607
Latest member
endryshall