• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Resource hit while burning CD in Nero.

S

SlaPPiE

Guest
#1
Hi,

I noticed it on my old system too, but when I burn a CD in Nero my system runs terribly slow (however 200MB+ of RAM stays free). As soon as the CD has finished burning, everything runs fine again. Any ideas on what the problem could be?

EDIT - Forgot to add that this doesn't occur on the other burning progs I have.

Athlon XP 2000+ on a EPoX 83KA Mobo
512MB PC2700 Mushkin DDR
No Paging File (I had the problem with a paging file, too)
40GB WD @ 7200RPM & 60GB Maxtor @ 5400RPM
Plextor 24/10/40A Burner

all on Windows XP Pro. Thanks.
 
S

SlaPPiE

Guest
#3
And when I said it slows down, I mean it comes down to a serious crawl. If I would have any music going in Winamp, it wouldn't even be able to play.
 
R

reron98

Guest
#4
that happened with my roomie...

make sure you have the latest winamp, i think there's version 2.80 out, he had 2.78?!? and he couldn't burn and listen to mp3s at the same time... and then make sure you have the latest drivers... i'm not sure what that particular epox board has (via or sis or amd?) the latest IDE drivers.

You might want to check and see if DMA is enabled (under control panel under system under drives). after that, everythign should work smoothly!
 
S

SlaPPiE

Guest
#5
yeah, i have the newest Winamp, DMA is enabled, and the IDE drivers are updated.

but that's the least of my problems right now. when i redid my messy wiring the other day, i hooked the floppy power cable up backwards, and well... lets just say there was plenty of smoke. life hates me.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,961
Messages
673,239
Members
89,014
Latest member
sanoravies