Outlook 2010 Attachment security group policy not applying...

LordOfLA

Godlike!
Joined
2 Feb 2004
Messages
7,026
Hey guys!

Anyone have a clue on this?

I'm trying to configure Outlook 2010 via a GPO to allow certain attachment types to just work for the end user - namely office file and pdf files. Currently the user has to save to desktop, work on file, resend.

End user wants to just click attachment and have it open up.

I've set the Remove Level 1/2 blocked extensions with the extensions desired and Outlook seems to be completely ignoring it. Security mode is set to use the GPO settings.

Any clues why Outlook seems to be ignoring the settings?

Thanks!
 
C

clinker

Guest
Hi there,

I realise that this post is quite old, but I'm just wondering if you ever got this solved.

I too am experiencing exactly the same problem where I'm trying to add particular files to level 2 block extensions (for testing purposes). However I find that after doing gpupdate /force, even completely restarting computer, Outlook is not listening to these settings. When I run RSOP.msc I can see the polies being applied.

Any help much appreciated
 

LordOfLA

Godlike!
Joined
2 Feb 2004
Messages
7,026
I never got to the bottom of it myself.

In the end I told the desktop user that we'd done everything according to instructions from Microsoft and if it still wasn't working he'd have to make do.

We even tried local machine registry edits as well at one point.
 

marcvz

OSNN One Post Wonder
Joined
16 Oct 2012
Messages
1
Hi All,

Just thought i would add that none of the security settings will flow through unless you select Use Outlook Security Group Policy.

User Configuration/Policies/Administrative Templates/Microsoft Outlook 2010/Security/Security Form Settings

the policy to change is Outlook Security Mode

this should fix it for you guys, hopefully . . ..

Regards,
Marc
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Also Hi EP and people. I found this place again while looking through a oooollllllldddd backup. I have filled over 10TB and was looking at my collection of antiques. Any bids on the 500Mhz Win 95 fix?
Any of the SP crew still out there?
Xie wrote on Electronic Punk's profile.
Impressed you have kept this alive this long EP! So many sites have come and gone. :(

Just did some crude math and I apparently joined almost 18yrs ago, how is that possible???
hello peeps... is been some time since i last came here.
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.

Forum statistics

Threads
62,014
Messages
673,487
Members
5,611
Latest member
BATOUCHER