Opera 9.5 released

chastity

Moderator
Staff member
Political Access
Joined
20 Jul 2002
Messages
2,284
only change I've found so far that I don't like is the key command to paste and go to a url, otherwise I've got no issues
 

zeke_mo

(value not set)
Staff member
Political Access
Joined
25 Aug 2004
Messages
1,991
What is this opera you speak of?
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Political Access
Joined
12 Apr 2002
Messages
14,905
I like the new default skin and it does feel a little snappier than the old version after some usage :D

Chastity, what key command do you not like to go to the URL?

Alt+D is what I use for all my browser :eek:
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Political Access
Joined
12 Apr 2002
Messages
14,905
I installed on my work system and this sucker is awesome :D

All the FF fanboys really need to get off their high-horses and give Opera more kudo's. It is so much more polished and faster.
 

chastity

Moderator
Staff member
Political Access
Joined
20 Jul 2002
Messages
2,284
paste and go in 9.5 crtl+shft+v, instead of in 9.2x ctrl+b, though at the moment that is not my major issue, it seems to be using more ram then 9.2x did
 

falconguard

Carbon based lifeform
Political Access
Joined
11 Feb 2004
Messages
3,406
This is wicked fast, I am enjoying this very much especially the synch across all of my comps.

Chastitiy why not just go into tools>preferences and under the advanced tab redefine your shortcuts to opera 9.2 options?
 

Petros

Thief IV
Joined
19 May 2003
Messages
3,038
Yeah it beats the poops out of Firefox on speed. I'll keep playing with it, because I hate missing out on something good just because I haven't tried it.
 

chastity

Moderator
Staff member
Political Access
Joined
20 Jul 2002
Messages
2,284
thanks for the tip falconguard, though actually it was a bit simipler then what you suggested, they have the keyboard setup of 9.2 listed so selected that.

Now to figure out the reason its using 72MB of ram or more at the moment
 

falconguard

Carbon based lifeform
Political Access
Joined
11 Feb 2004
Messages
3,406
:up:Yah saw that when I went under options, so i was hoping you would find it also there.
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Political Access
Joined
12 Apr 2002
Messages
14,905
Hmmm, Opera 9.5 is using about 4 MB less than FF3 for me right now and neither is consuming even half as much as FF2 did before.
 

Perris Calderon

dealer
Staff member
Political Access
Joined
24 Jan 2002
Messages
12,374
Hmmm, Opera 9.5 is using about 4 MB less than FF3 for me right now and neither is consuming even half as much as FF2 did before.
I'm liking it myself but can't figure out how to pin the bookmark sweet to the left panel the way I'm used to in ie and firefox, any suggestions?
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Political Access
Joined
12 Apr 2002
Messages
14,905
It's in the panels options. Open the bookmarks panel and it should appear. It will automatically pin to the side.

Alternatively, the toolbox icon on the left side next to the navigation button's should toggle it.
 

chastity

Moderator
Staff member
Political Access
Joined
20 Jul 2002
Messages
2,284
Well I'll keep an eye on it, and research it. Right now 126740 K memory useage with 2 tabs so something is rotten in there or somewhere
 

falconguard

Carbon based lifeform
Political Access
Joined
11 Feb 2004
Messages
3,406
I have 5 tabs and two torrents running and am at 122,964 so it seems ok.
 

Perris Calderon

dealer
Staff member
Political Access
Joined
24 Jan 2002
Messages
12,374
It's in the panels options. Open the bookmarks panel and it should appear. It will automatically pin to the side.

Alternatively, the toolbox icon on the left side next to the navigation button's should toggle it.
got it, using now, thanx
 

Perris Calderon

dealer
Staff member
Political Access
Joined
24 Jan 2002
Messages
12,374
got it, using now, thanx
would like to change the font, I can't find that in appearance, is it available?

edit, it's in preferances not appearance...odd, but got it

now does anyone know how to overide the page font to use what I want instead?

I also can't get the font size to stick
 
Last edited:

SPeedY_B

I may actually be insane.
Joined
31 Mar 2002
Messages
15,804
To get it to use your font prefs, I think you need to go to:

Preferences > Advanced > Style Options > Presentation Modes.
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Political Access
Joined
12 Apr 2002
Messages
14,905
What Speedy said.

Also, at the bottom right of the page is the view size. For some reason mine was defaulted to 110%. I changed it to 100% and it made everything look correct :D
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.
Terrahertz wrote on Electronic Punk's profile.
Yo fellas!
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Where are you buddy?
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Hey EP! All good with me, applying for Microsoft MVP right now, should have done this a while ago.

Notifications don't work, I only found your response by coming back to hunt up some threads, if you want, give me your email address so we can keep in touch easier!
Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
EP, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there!

Forum statistics

Threads
61,997
Messages
673,411
Members
5,591
Latest member
nodee