• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

nvidia win xp pro memory problem

D

drpep_2k

Guest
#1
Need major help!!!!!!!! I was wondering if anyone might have any ideas on why windows xp pro does not see all 64mb, it sees only 32mb, of my nvidia geforce2 mx200 agp card but windows 98SE does. I have all current drivers and tried most earlier drivers and I do have everything set to 4x agp. Here is my system’s specs:
 
#5
What does the card itself report? You can usually see that just before BIOS comes up and starts counting memory. If you don't have time to see it due to a "slow" screen or something, try the Pause button. Press any other key to unpause afterwards.
 
#7
In light of the recent article on Nvidia products (today's front page), it probably is a 32 MB card with 64 MB stamped on the box, and a "fixed" driver displaying false 3DMark results!:rolleyes:
 
D

drpep_2k

Guest
#12
just as an fyi i finally figured it out. if any one cares here was what was wrong.

windows xp detected it as a geforce2 mx//mx400 with 32 mb of ram, but windows 98se saw it as a geforce2 mx 100/200 w/64mb. what i did was installed a geforce2 mx driver for windows 2000 and it sees all the memeory in xp now. i thought it was kinda wierd but it worked. so thanks everyone who help.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,961
Messages
673,239
Members
89,013
Latest member
Pdawgintown