• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Media Player?

S

scottgod

Guest
#1
Hi I have xp pro installed and media player version 8.

When i try to play a video file or an DVL Xvid format film I just get audio. I have installed the divx bundle 502 but still no joy.

Any advice much appreciated.

Cheers Scott
 
#2
If it is in XVid format you need the XVid codecs. I think you can get them in the Nimo Codec Pack. Just be warned that I have heard of problems with the Nimo pack. Try searching google for just XVid Codecs and you might be able to find them without having to install the Nimo pack.
 
S

scottgod

Guest
#4
Thanks. I have installed the xvid codecs but I still get distortion and the image is predominently green.

Cheers Scott
 
S

scottgod

Guest
#8
Thanks, image was perfect with vidomi but lost sound sync after a few minutes.

Cheers Scott:mad:
 
B

Burpster

Guest
#9
you may wanna look for Nimo codec......it solved all my problems.....specially with regard to .avi
 
A

AndrejX

Guest
#10
Originally posted by scottgod
Thanks, image was perfect with vidomi but lost sound sync after a few minutes.

Cheers Scott:mad:


Sound sync problem is very common in Xvid encoded films.
 
A

AndrejX

Guest
#11
Recomended Nimo Codec Pack install:


Video codecs: all
Frame server: none
Audio codecs: all
Direct show filters:
all except
FFDSHOW (try to download newer version)
TFM Audio filter
VobSub
Subtitle picture decoder
Logo for virtual dub
Subtitler direct show
Bicubic resizer
Moonlight scalar filters
Morgan multimedia stream switcher
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,961
Messages
673,239
Members
89,014
Latest member
sanoravies