• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Mandrake 9 and Soundblaster 5.1

V

vdubVR6

Guest
#1
Hey guy's today is my first time installing and using Linux, everything so far is going real good......except, Linux is not finding my sound card (Soundblaster live! 5.1). Any ideas on what to do. thanks
 

scsa20

Simonsoft Network
#2
that's wired, it found mine and all that (I'm using SoundBlaster LIVE! Plantum 5.1).... try slecting SoundBlaster from the sound card list thing that well be in Mandrake Control Center under Hardware.
 
V

vdubVR6

Guest
#3
Thx for the reply......it turned out that the v. I used was BETA 3 so I did a clean install and used the actual Mandrake 9.0 and all is well in Gnome land.../hehe/ no prob. found the soundcard and every other device with no problems. Must admit for my first time using this that it is a nice OS.....another question though do you have any recomendations for a player(mp3,DivX,avi,etc...).:D
 

scsa20

Simonsoft Network
#4
yeah, get the DivX codec (if your a total newbie like I am, then all I have it say is good luck with installing it ;)) and AVIPlay (or something like that).
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,962
Messages
673,240
Members
89,015
Latest member
loxioalix