• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Major slowdown

S

seeme

Guest
#1
i like this site, cause i feel safe that if i use a tweak, and my computer stuffs up, i have all these knowledgable people that i can ask for help!
:) thanks again guys and gals.....in advance.

I know that I was in the tweaks guide and i used the DisablePagingExecutive - LargeSystemCache and IOPageLockLimit.

To the best of my knowledge, i have reset the registry to where it was however.

SYMPTOMS:
when i turn my computer on, it works at its normal fast pace.
everything loads and works properly. but after about 10 - 15 minutes things start to slow down, programs already loaded take ages to respond to my double click, the start menu doesnt open for ages when i click on it. everything SLOWS DOWN and eventually i have to reboot. shutting down the computer takes ages also. after i reboot, the computer goes through this same process.

WHAT I'VE TRIED:
i scaned for viruses. nothing found. i've used clearmem, and that seems to help a little bit for the moment. i've undone what i originally did to the registry.

Im lost for ideas. any help would be appreciated.

thanks.

J

ps. i have 640 meg ram, and a duron 900.
 
G

Golgac

Guest
#3
First thing you do is hit ctrl alt del and look in your windows task managar and see what is running. This sounds like you have a program running and eating up all your ram and/or cpu usage.
 
S

seeme

Guest
#4
IEXPLORER.exe is using 22,000K,
explorer is using 8,000k,
icq is using 4500k,
taskmgr 4500k
dllhost 2800k

they are the major ones.
yes the duron is overclocked from 800 to 896. it runs stable up to 916, but i leave it at 896. its been at that setting for almost a year without any problems.

any ideas? its really quite an irritating problem.

thanks.

j
 
S

seeme

Guest
#5
ive just de-overclocked the duron.

its back at its specified 800mhz.

it hasnt made any difference that i can see....ive just rebooted...again.

J

HELP! please.
 
S

seeme

Guest
#7
nope, the cpu load was at most about 3%. i think ive solved hte problem, it was a registry key that i had added to memory management. i deleted it, and things appear to be back to normal.

thanks.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Perris Calderon wrote on Electronic Punk's profile.
Ep, glad to see you come back and tidy up...did want to ask a one day favor, I want to enhance my resume , was hoping you could make me administrator for a day, if so, take me right off since I won't be here to do anything, and don't know the slightest about the board, but it would be nice putting "served administrator osnn", if can do, THANKS

Been running around Quora lately, luv it there https://tinyurl.com/ycpxl
Electronic Punk wrote on Perris Calderon's profile.
All good still mate?
Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,962
Messages
673,240
Members
89,015
Latest member
loxioalix