• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Itunes is sluggish with Vista 64-bit

Vanquished

Mr. Bananagrabber
Political User
#1
Hey everyone, I have a vista 64-bit computer with Itunes on it, I have Itunes version 7.7.1, the newest version yet it still is extremely sluggish when it comes to scrolling or searching, or doing pretty much anything else.
Does anybody know why?

Thanks,
jack
 

Mizzle

Oh, now I know...!
#2
Well, Apple does have some Vista issues when it comes to iTunes. The same thing happens on my lappy, and it's also just black when opening the application.
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Staff member
Political User
#3
Works fine for me.

Only time I have any kind of issue is the interface does not refresh if I have itunes maximized and I have another application open in the fore-front that I close.

However, a quick minimize/maximize restores it.

Maybe there is a known issue with something else you have in your hardware/software configuration?
 

Vanquished

Mr. Bananagrabber
Political User
#4
Works fine for me.

Only time I have any kind of issue is the interface does not refresh if I have itunes maximized and I have another application open in the fore-front that I close.

However, a quick minimize/maximize restores it.

Maybe there is a known issue with something else you have in your hardware/software configuration?
Hmm Maybe, oh well, I guess there is not fix. The only reason I even have Itunes is because of the Iphone anyways...
 

Sazar

F@H - Is it in you?
Staff member
Political User
#5
Same here. I think it has some nice features but it broke all my tagging from my Zune app (which worked flawlessly for album tagging and pulling updated album-art btw).

Considering that it's supposedly a native 64-bit app, you would think the app would work better but.... c'est la vie.
 

Vanquished

Mr. Bananagrabber
Political User
#6
Same here. I think it has some nice features but it broke all my tagging from my Zune app (which worked flawlessly for album tagging and pulling updated album-art btw).

Considering that it's supposedly a native 64-bit app, you would think the app would work better but.... c'est la vie.
Haha Yeah.
 

gonaads

Beware the G-Man
Political User
#7
Hey Vanquished did you D/L the 64 bit version? Sazar is saying that it's a native 64 bit app but I found this on a forum where someone had/has same problem as you.

http://forums.hexus.net/operating-systems-applications/138553-vista-64-bit-version-itunes.html

Odd thing is that on the iTunes page iTunes v7.7 it shows the download is same for both 32bit XP with SP2/Vista 32bit and the 64bit Vista. Hmmmm.



Seems that as of v7.6 of iTunes it will play nice with Vista 64. And you posted that you have v7.7.1

http://www.engadget.com/2008/01/15/apples-itunes-7-6-plays-nice-with-64-bit-vista/



This is direct from Apple.

http://support.apple.com/kb/HT1426


This is all I could fine that seems could have been an issue.

[edit]

Question, How are your video drivers? It could be a video thing.

Found this about Cover Flow being very slow and ForceWare drivers. But it's dated.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=317186
 
Last edited:

Vanquished

Mr. Bananagrabber
Political User
#8
Hey Vanquished did you D/L the 64 bit version? Sazar is saying that it's a native 64 bit app but I found this on a forum where someone had/has same problem as you.

http://forums.hexus.net/operating-systems-applications/138553-vista-64-bit-version-itunes.html

Odd thing is that on the iTunes page iTunes v7.7 it shows the download is same for both 32bit XP with SP2/Vista 32bit and the 64bit Vista. Hmmmm.



Seems that as of v7.6 of iTunes it will play nice with Vista 64. And you posted that you have v7.7.1

http://www.engadget.com/2008/01/15/apples-itunes-7-6-plays-nice-with-64-bit-vista/



This is direct from Apple.

http://support.apple.com/kb/HT1426


This is all I could fine that seems could have been an issue.

[edit]

Question, How are your video drivers? It could be a video thing.

Found this about Cover Flow being very slow and ForceWare drivers. But it's dated.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=317186
Well, I did download the 64 bit version, but in task manager it says its the 32 bit version, and My video drivers are all up to date, hmm....
Thanks,
jack
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Latest profile posts

Hello, is there anybody in there? Just nod if you can hear me ...
Xie
What a long strange trip it's been. =)

Forum statistics

Threads
61,960
Messages
673,237
Members
89,011
Latest member
grovo_test