HD not detected in XP...

B

bkill

Guest
Hello,

i've got a strange problem with XP right now... I bought a new HD (Seagate, 40Gb, UDMA100), i plugged in into my comp and at my great surprise, when i'm logged in XP, i can't see my drive, until i go into system properties, and there i have to do a refresh on the component list to have my HD displayed and recognized by XP! I also got win2k, and there is no problem with it!

Does someone know a way i could follow to make my HD recognized every time? :) It could be.. err... useful :)

Thanks !!

+[B-KiLLer]+
 

Qumahlin

OSNN Veteran Addict
Joined
6 Dec 2001
Messages
2,006
you have to set the harddrive up using disk management.

Right click on my computer, choose manage, then open the disk management tab and you can set the drive up :)

hope that helps
 
Y

Yodums

Guest
Your HDD is detected after the bios check right (While detecting other ATA/IDE devices..)?

Perhaps you should try booting with the 6bootdisks, and then creating the partition using the NTFS file system (Recommended, unless your really desperate for FAT32 because it's faster for gaming etc)...

After that, it should just bootup and show the HDD in Windows etc.
 

Members online

No members online now.

Latest profile posts

Xie wrote on Electronic Punk's profile.
Impressed you have kept this alive this long EP! So many sites have come and gone. :(

Just did some crude math and I apparently joined almost 18yrs ago, how is that possible???
hello peeps... is been some time since i last came here.
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Rest in peace my friend, been trying to find you and finally did in the worst way imaginable.
Terrahertz wrote on Electronic Punk's profile.
Yo fellas!
Electronic Punk wrote on Sazar's profile.
Where are you buddy?

Forum statistics

Threads
62,005
Messages
673,461
Members
5,599
Latest member
Larry Chris